Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

hiša arhitekture

 

Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti

02.02.2017


Ministrstvo za infrastrukturo in Slovenska platforma za trajnostno mobilnost organirata nacionalno konferenco o trajnostni mobilnosti
z nslovom »Čista in inteligentna mobilnost za vse«, ki bo potekala v četrtek, 2. februarja 2017 od 9h do 14:45 v Kino Gledališču Bežigrad /Linhartova cesta 11, Ljubljana/.
Konferenca je prednostno namenjena predstavnikom občin, strokovnjakom in drugim, ki se ukvarjajo s področjem trajnostne mobilnosti na lokalni ravni ter predstavlja uvod v aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti 2017.
Predavanja in delavnice bodo potekali v slovenskem in deloma angleškem jeziku brez prevajanja. Udeležba na konferenci je brezplačna.
Rok za prijave: ponedeljek, 30. 1. 2017, do 12. ure.

Program s povezavo na prijavnico28. Sedlarjevo srečanje urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije

02.02.2017 do 02.06.2017


Letošnje strokovno srečanje bo posvečeno aktualni urbanistični temi urbane prenove, v luči v 2016 sprejetih dokumentov evropske in globalne ravni: Urbana Agenda za EU in Nova urbana agenda Habitat III.
Na srečanju bodo obravnavani potenciali za prenovo in ponovno rabo že pozidanih mestnih površin in degradiranih območij. V praksi je urbano prenovo pogosto težko izvesti zaradi številnih omejitev, še posebej neurejena lastniška stanja, ki se ob odsotnosti ustrezne nepremičninske zakonodaje ne rešujejo dovolj hitro, da bi lahko prenova učinkovito nadomestila posege na kmetijska zemljišča. In čeprav prostorska in kmetijska zakonodaja že desetletja usmerjata v izrabo pozidanih površin, preden bi posegli na neokrnjena kmetijska in gozdna zemljišča, praksa kaže drugačno stanje. Eden največjih posegov na kmetijska zemljišč se tako prav zdaj predlaga z interventnim Zakonom o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče – Slivnica.
Vabljeni k oddaji prispevkov in predstavitvam dobre prakse in aplikativnih raziskav:
- do 10.3.2017: rok za oddajo povzetkov prispevkov na mail: drustvo.dupps@gmail.com in bostjank@uirs.si (na eni strani)
- do 25.4.2017: rok za pregled povzetkov in priprava osnutka programa DUPPS in Urbanistični inštitut (uredništvo Urbanega izziva)
- do 20.5.2017: rok za oddajo prispevkov (ppt) za Sedlarjevo srečanje
- do 30.6.2017: rok za oddajo prispevkov za objavo v Urbanem izzivu, ki bo tudi tokrat hkrati zbornik Sedlarjevega srečanja.


Navodila za pripravoARHIOF & SPAS OPEN 2017

02.02.2017 do 28.02.2017


Vljudno vabljeni na arhitekturno konferenco in odprto smučarsko prvenstvo arhitektov Slovenije ARHIOF & SPAS OPEN 2017, ki bosta potekala v času od 17.3. do 18.3.2017 na Rogli.
Tema letošnje konference bo "Pisarna prihodnosti".
Rok za prijave: 28.2.2017

Program in prijavnicaOdprti poziv za Projektni prostor MAO

02.02.2017 do 26.02.2017


MAO vabi posameznike in ustanove k prijavi projektov v nastajanju, eksperimentov in tekočih raziskav na področju arhitekture, oblikovanja in fotografije.
Namen poziva je izbrati novejše projekte, ki bodo s krajšimi razstavami predstavljeni v okviru programa MAO.
V letu 2017 bodo izbrani štirje projekti, ki jim bo MAO zagotovil produkcijska sredstva v višini po 1500,00 EUR (bruto), osnovno tehnično opremo in podporo ter prostor za izvedbo.
Prijavna dokumentacija:
- opis projekta in vsebine,
- kratek življenjepis avtorja/avtorjev,
- ilustrativno fotografsko in video gradivo,
- okviren finančni načrt projekta,
- terminski načrt projekta z želenim terminom izvedbe (termini so objavljeni v Pogojih sodelovanja),
- kontaktni podatki (ime in priimek, elektronska pošta, telefonska številka).
Rok in način prijave:
Rok za oddajo prijav je do nedelje, 26. februarja 2017, do polnoči.

Poziv