Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

stalno poklicno usposabljanje

 

Predavanja v letu 2016

Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb

11. - 12. 4. 2016 in 18. - 20. 4. 2016, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Usposabljanje bo potekalo v dopoldanskem in popoldanskem času. Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko pristopite k preizkusu znanja, ki bo predvidoma dva tedna po usposabljanja.

Število mest za posamezni termin usposabljanja je omejeno. Cena usposabljanja je 390,00 EUR + 22 % DDV, cena preizkusa znanja pa 190 EUR + 22 % DDV. Znesek nakažete na ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana, transakcijski račun: SI56 0310 0100 1291 427.

Podrobnejše informacije o pogojih za prijavo na usposabljanje, ceni preizkusa znanja in ostalih vsebinah dobite na povezavi >>.

Prijava:
Prijavite se lahko preko spetne strani ali neposredno na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si. Prijave sprejemamo do 4. 4. 2016.

O energetskih izkaznicah >>

 


 


na vrh

ARHITEKTURA DOSTOPNIH STANOVANJ - Prefabricirana gradnja in obnova sodobnih stanovanj

torek, 19. 4. 2016, 17.00 - 20.00, Fakulteta za arhitekturo, Plečnikova dvorana

Izhodišča
Z osrednjim predavanjem se bo predstavila profesorica Anne Lacaton, svetovno znana arhitektka iz biroja Lacaton&Vassal, ki velja za enega temeljnih in najpomembnejših birojev 21. stoletja. Seznanili se bomo s prakso gradnje najemniških in socialnih stanovanj ter z možnostmi energetske in funkcionalne prenove stavb. V krajšem predavanju bo predstavljena proizvodnja betonskih prefabrikatov, ki se pri omenjenem načinu gradnje uporabljajo, da spoznamo izkušnje in znanja na tem področju v Sloveniji. Osrednja tema okrogle mize, ki bo sledila, bo možnost prenosa dobrih praks v Slovenijo.

Program
1. Stanovanjska arhitektura arhitektov Lacaton Vassal, Anne Lacaton, arhitekturni biro Lacaton&Vassal, Francija
2. Izkušnje pri proizvodnji montažnih betonskih izdelkov v Sloveniji , Igor Bužinel, univ. dipl. ing. grad. CPG d.d. ABK Laže
3. Vprašanja udeležencev.

Predstavitvi (samo projekcija pred in med okroglo mizo):
- Predstavitve arhitektov Dekleva&Gregorič in Bevk&Perovič
- Proizvajalci prefabrikatov v Sloveniji, ter drugi proizvajalci, ki bi se lahko vključevali v gradnjo Locaton Vassal

Okrogla miza
Sodelujejo Anne Lacaton, predstavnik SS RS, predstavnik SS MO Ljubljana, Igor Bužinel, prof. Tadej Glažar, Uroš Rigler. Moderatorki: Ana Struna Bregar, Lenka Kavčič OHS

Prijava
Prijavo pošljite na e-naslov zabeton@zabeton.si.
Kotizacije ni. Po posvetu majhna pogostitev za vse udeležence. Vabljeni!

VABILOna vrh

Spletna konferenca TRAJNOSTNO NAČRTOVANJE IN GRADNJA

sreda , 20. 4. 2016, 10.00

Center za poslovno usposabljanje, Gospodarska zbornica (GZS ZGIGM) in Zavod za gradbeništvo Slovenije vljudno vabijo na spletno konferenco na temo TRAJNOSTNO NAČRTOVANJE IN GRADNJA v sredo 20. 4. 2016 s pričetkom ob 10. uri

PROGRAM:
10:00 – 10:20 Uvodna predstavitev: o projektu BUGS, Predavala bo Valentina Kuzma (GZS)
10:25– 10:55 Prepoznavanje “zelene gradnje in gradbenih proizvodov” Predavala bo dr. Katja Malovrh Rebec (ZAG)
11:00 – 12:30 Trajnostno načrtovanje in gradnja Predaval bo Robert Smodiš (GBC Slovenija)

Po vsakem predavanju bodo poslušalci predavatelju lahko zastavili vprašanja.

Do spletnega mesta boste lahko dostopili prek povezave >> 

Na strani, ki se odpre, izberite opcijo Enter as a Guest, potem pa izberite ime, po katerem vas bodo prepoznali ostali udeleženci (primer Jože-ZAG). Samodejno se vam bo odprlo okno s sejo. Udeleženci potrebujejo računalnik, na katerem je nameščen spletni brskalnik (Firefox, Chrome, Opera, IE, ...), priporočljiva je uporaba slušalk z mikrofonom. Če želite, da se vas sliši, mora biti mikrofon obarvan zeleno (kliknite nanj).

Pred ogledom predavanj priporočamo, da testirate ustreznost računalnika na povezavi >>. Če kaj ni ustrezno, lahko med testiranjem napake odpravite.

VABILO


 


na vrh

Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb

24. - 28. 10. 2016, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana / FS, LOTZ Ljubljana

Usposabljanje bo potekalo v dopoldanskem in popoldanskem času. Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko pristopite k preizkusu znanja, ki bo predvidoma dva tedna po usposabljanja. Število mest za posamezni termin usposabljanja je omejeno.

Cena usposabljanja je 390,00 EUR + 22 % DDV, cena preizkusa znanja pa 190 EUR + 22 % DDV. Znesek nakažete na ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana, transakcijski račun: SI56 0310 0100 1291 427.

Podrobnejše informacije o pogojih za prijavo na usposabljanje, ceni preizkusa znanja in ostalih vsebinah dobite na povezavi >>.

Prijava: Prijavite se lahko preko spetne strani ali neposredno na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si. Prijave sprejemamo do 19. 10. 2016.

O energetskih izkaznicah >>

 

 


na vrh
 
Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb

ARHITEKTURA DOSTOPNIH STANOVANJ - Prefabricirana gradnja in obnova sodobnih stanovanj

Spletna konferenca TRAJNOSTNO NAČRTOVANJE IN GRADNJA

Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb