Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Vse o prezračevanju - Novo mesto / ODPOVEDANO!

16.04.2020


ZAPS organizira regijska predavanje o prezračevanju v stanovanjskih stavbah, tokrat v Novem mestu. Svoje znanje in izkušnje bosta predstavila izkušena strokovnjaka mag. Bojko Jerman, univ.dipl.inž.arh. ter Bojan Mehle, univ.dipl.inž.stroj.

Kakor pravi predavatelj mag. Bojko Jerman je zrak neviden, a je vseeno dimenzija prostora, dimenzija komforta in občutenj. Predvsem pa je dimenzija zdravja. Kakovost zraka je v naravnem okolju vedno bolj problematična in v zaprtih prostorih je lahko le še slabša, saj nove tehnologije vedno bolj odločno zatesnjujejo stavbe. Arhitekt je dirigent projektne skupine, zato mora imeti stališče in znanje tudi na tem področju. S tematiko prezračevanja se je mag. Bojko Jerman srečal pred 20 leti, ko so nastajale prve pasivne hiše, v katerih se je prvič uporabilo vrsto novih tehnik. Od takrat je ostal v tej projektantski in izvajalski niši in napredoval. Danes je med najbolj kompetentnimi na tem področju, zato lahko poda kakovosten oris stanja v praksi, stanja tehnike in dobre prakse. Bojan Mehle je med najbolj izkušenimi projektanti strojnih instalacij v Sloveniji in dober partner nešteto projektantom.

Dobili boste konkretne in uporabne informacije. Vljudno vabljeni!

Predavanje Vse o prezračevanju, bo potekalo v Razvojnem centru Novo mesto, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, v četrtek, 16. 4. 2020, od 15h do 18h.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika.

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo, ki znaša za člane ZAPS 30,00€ (z DDV), za člane IZS 60,00€ (z DDV) ter za nečlane 100,00€ (z DDV). Kotizacijo nakažete na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju. 

Skrajni rok za morebitno odpoved je torek 14. 4. 2020, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.Vodenje podjetja – Maribor / ODPOVEDANO!

16.04.2020


ZAPS organizira regijska predavanja o uspešnem vodenju podjetja in izkušnjah iz prakse, tokrat v Mariboru.

Uspešno vodenje prostorsko načrtovalskega podjetja (biroja), poleg strokovnega znanja, zahteva tudi številna druga znanja z različnih področij. Še posebej na začetku se je treba veliko ukvarjati z organizacijskimi problemi (poslovni prostor, ustrezna delovna skupina, ustrezna delovna oprema idr.). Kasneje je treba ob tem še uspešno urejati finance, skrbeti za nenehna prilagajanja zakonodaji, za strokovno izpopolnjevanje in motivacijo zaposlenih ter še mnogo drugega.

Kakšne so specifične težave, s katerimi se spopada podjetje, ki se ukvarja s prostorskim načrtovanjem in projektiranjem in kako jih obvladovati? Enostavnih in enoznačnih rešitev in odgovorov sicer ni, vendar pa bodo na predavanju predstavljene številne izkušnje, ki lahko ponudijo podjetnikom prostorskim načrtovalcem, projektantom in tistim, ki bi to radi postali, različne ideje za reševanjem problemov, s kakršnimi se srečujejo v začetni in nadaljnjih fazah delovanja podjetja.

Na predavanju bodo predstavljene praktične izkušnje Suzane Simič, direktorice zasebnega podjetja Acer Novo mesto d. o. o., z osnovno dejavnostjo prostorsko načrtovanje in projektiranje. Njene izkušnje so bile pridobljene z ustanovitvijo in razvojem podjetja, ki je danes, po več kot 25-tih letih delovanja, eno od večjih zasebnih podjetij na tem področju v regiji in v državi.

Predavanje bo v četrtek, 16. 4. 2020, ob 15h, v predavalnici C - UM FGPA, Krekova ul. 2, 2000 Maribor.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop D - Poslovanje in management.

Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo, ki znaša za člane ZAPS 15,00€ (z DDV), za člane IZS 30,00€ (z DDV) ter za nečlane 50,00€ (z DDV). Kotizacijo nakažete na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju. 

Skrajni rok za morebitno odpoved je torek 14. 4. 2020, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.strokovna konferenca ARHIKULT

28.05.2020


Zavod za promocijo arhitekture ZPAR vabi na tradicionalno strokovno konferenco, ki jo organizirajo 28. maja 2020 od 8h -b19h v dvorani Splendens, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Tema srečanja bodo Kulturni objekti. Želja organizatorja je ponovno povezati stroko, tokrat tako člane ZAPS, kot IZS. Na dogodku bodo predavatelji predstavili svoja dela, raziskave in s publiko delili svoja strokovna prepričanja. V sklopu dogodka bo predstavljen pregled obsežnega opusa, ki je nastal v zadnjih letih v segmentu objektov za kulturo, njihovih prenovah, notranjih ter zunanjih ureditvah.
program konference  >>

Udeležba na konferenčnem delu je plačljiva in bo akreditirana v skladu s s stalnim poklicnim izobraževanjem članov ZAPS in IZS. Člani ZAPS so upravičeni do 2 kreditnih točk - sklop B za dopoldanski in 2 za popoldanski del konference. Člani ZAPS in IZS bodo deležni posebne ugodnosti na podlagi registracije, ki jo izpolnite v spletnem obrazcu dogodka.
vstopnice >>

Svoje predloge realiziranih objektov s področja kulturnih objektov iz obdobja zadnjih 7 let lahko prijavite za nagrado ARHIKULT 2020. Izbor bo opravila strokovna komisija. Projekti bodo objavljeni na spletni strani dogodka. Člani komisije bodo izbrani izmed predavateljev na konferenci.
prijava projekta za nagrado Arhikult 2020  >>