Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

RAZPIS ZLATA KOCKA 2017

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije razpisuje nacionalne nagrade programa Arhitektura in otroci: nagrade Zlata kocka 2017. Nagrada Zlata kocka hkrati predstavlja kandidaturo za svetovne nagrade »UIA Architecture & Children Golden Cubes Award« programa Arhitektura in otroci Svetovne zveze arhitektov (UIA).

Nagrade delovne skupine UIA Arhitektura in otroci zlata kocka proslavljajo dosežke tistih, ki otroke in mlade pripravljajo na to nalogo. Nagrade bodo tudi pomagale spodbuditi nove projekte z istim ciljem. Predstavljanje mest prihodnosti je nujen in zelo pomemben izziv. Izobraževanje tistih, ki jih bodo ustvarjali, je zadeva, ki se je moramo lotiti brez odlašanja.

Svetovna zveza arhitektov (UIA), delovna skupina Arhitektura in otroci, je leta 2010 prvič razpisala javni natečaj za mednarodne nagrade na področju arhitektura in otroci – Golden Cubes, s katerim želijo nagraditi tiste, ki otroke in mladostnike pripravljajo na zgoraj opisane naloge. Projekt Arhitektura in otroci je bil ustanovljen leta 1999 pri Svetovni zvezi arhitektov. V Sloveniji vodi projekt Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), letošnje leto v sodelovanju s Centrom arhitekture - programom Igriva arhitektura. Javni natečaj za nagrade bo potekal na dveh ravneh. Prijavitelji se bodo za nagrade ZLATA KOCKA potegovali najprej na nacionalni ravni, glede na predlog nacionalne komisije pa tudi za nagrade na svetovni ravni Golden Cubes, ki se podeljujejo vsake tri leta.

Razpis zlata kocka 2017

Predloga plakata v formatih pdf ai in cdr