Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

o zbornici

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

Kot izvajalcu javnih pooblastil nam je ohranjanje varstva vaših osebnih podatkov še posebej pomembno, zato delujemo skladno z zahtevami Splošne uredbe za varstvo osebnih podatkov (GDPR) in skladno z drugimi zakonskimi določili. V tej politiki zasebnosti je podrobneje opisana zakonita podlaga za obdelavo vaših podatkov, njihov način obdelave ter namen njihove uporabe.

 

Upravljalec osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), Vegova 8, 1000 Ljubljana.

 


na vrh

Podlage in nameni obdelave

Obdelava osebnih podatkov v zvezi s članstvom v ZAPS in v zvezi z opravljanjem strokovnih izpitov

ZAPS vodi bazo podatkov svojih članov v skladu  z javnimi pooblastili ZAPS na podlagi Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). V ZAID so v 11. in 12. členu opredeljeni podatki, ki se morajo zbirati in obdelovati za namen izvajanja javnih pooblastil ter podatki, ki so javno dostopni. Posodabljanje teh podatkov bo ZAPS izvajala v skladu z roki, ki so določeni v prehodnih določbah ZAID.

 

Obdelava osebnih podatkov za namene obveščanja članov in drugih posameznikov

  • Pošiljanje splošnih novic, klipinga in novičnika

Poleg javnih pooblastil ZAPS izvaja informiranje svojih članov in ostalih posameznikov tako, da jim pošilja obvestila o strokovnih dogodkih, dnevni kliping ter občasno novičnik s pregledom aktivnosti ZAPS. 

Za namen zgoraj navedenega obveščanja ZAPS obdeluje naslednje osebne podatke: ime in priimek, e-mail naslov.

 

  • Odjava od obveščanja

V kolikor se želite odjaviti od prejemanja dnevnega klipinga ali novičnika, lahko to storite v svojem uporabniškem profilu ali pa nas o tem obvestite na elektronski naslov zaps@zaps.si ali po pošti na naslov: ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana. 

 

  • Obveščanje glede nujnih zadev, vezanih na članstvo v ZAPS

Ne glede na to, ali so člani prijavljeni na splošne novice, kliping in novičnik, vas bomo v zvezi z zadevami, ki so vezane neposredno na vaše članstvo v ZAPS (npr. pošiljanje računov, kontaktiranje v zvezi z vašim članstvom v organih ZAPS, ipd.), še naprej obveščali z uporabo vaših kontaktnih podatkov, ki so skladno z zakonodajo vpisani v imenik ZAPS. 

 

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, znotraj katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete določeno spletno stran in kaj vas ob tem zanima. Piškotki lahko vsebujejo tudi osebne podatke.

Piškotke uporabljamo zgolj za analizo obiskanosti naših spletnih strani.

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oziroma bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

  


na vrh

Razkrivanje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, v kolikor za to nimamo zakonske podlage, pogodbenih določil, zahteve pristojnega organa ali vašega predhodnega in izrecnega pisnega dovoljenja.

 


na vrh

Prenos osebnih podatkov v tretje države

Vaših osebnih podatkov ne prenašamo v tretje države, ampak se obdelujejo in shranjujejo znotraj Evropske unije. 

 


na vrh

Čas hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke v zvezi s članstvom v ZAPS hranimo skladno z ZAID.

Vaše osebne podatke za namene obveščanja hranimo le za čas trajanja vaše privolitve – do njenega preklica. 

 


na vrh

Varnost osebnih podatkov

Za varnost vaših osebnih podatkov skrbimo z ustreznimi tehnično-organizacijskimi ukrepi (šifriranjem, psevdonimizacijo, anonimizacijo in drugimi ukrepi).

V primeru incidenta na področju varstva osebnih podatkov, ki bi utegnil huje vplivati na varstvo vaših osebnih podatkov ali druge pravice in svoboščine, bomo o njem obvestili Informacijskega pooblaščenca in vas.

 


na vrh

Pravice posameznika

Vsak posameznik ima pravico, da zahteva:

- seznanitev z osebnimi podatki, ki jih o njem obdeluje ZAPS;
- popravek svojih osebnih podatkov;
- eno brezplačno kopijo svojih osebnih podatkov, ki jih v zvezi z njim obdeluje ZAPS – v splošno berljivi obliki (elektronski ali po dogovoru v papirnati različici);
- ugovarja obdelavi osebnih podatkov v kolikor meni, da so bili zbrani oz. obdelani nezakonito;
- omeji obdelavo svojih osebnih podatkov skladno z določili GDPR ter
- zahteva izbris tistih svojih osebnih podatkov, ki se obdelujejo na podlagi posameznikove privolitve.

 

Pisno vlogo za izvršitev zgoraj navedenih pravic posameznik naslovi na: zaps@zaps.si ali po navadni pošti na: ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana. 

Nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov je Informacijski pooblaščenec Republike Slovenija.

 

Na vašo vlogo vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30-ih dneh. 

 

 

 


na vrh
 
Upravljalec osebnih podatkov

Podlage in nameni obdelave

Razkrivanje osebnih podatkov

Prenos osebnih podatkov v tretje države

Čas hrambe osebnih podatkov

Varnost osebnih podatkov

Pravice posameznika