Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Emiel Lamers Architectures

Predstavitev del Emiela Lamersa, bo v četrtek, 14. junija 2012 ob 18.00 uri, na Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije, Vegova 8, Ljubljana. Sledila bo otvoritev razstave razstave ob 19.00 uri, v galeriji Hiše arhitekture, Vegova 8, Ljubljana. Razstavo bo odprla gospa Nelleke Linssen, namestnica veleposlanika Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Na otvoritvi razstave bomo prvič gostili tudi pevski zbor arhitektov Slovenije.

Razstava bo na ogled vsak delovnik med 8.00 in 16.00 uro od 14.6. do 13.7. 2012.

Vljudno vabljeni!

Vabilo .pdf


Emiel Lamers Architectures
Razstava prikazuje delo nizozemskega arhitekta Emila Lamersa, ki v Ljubljani živi že od septembra 2010. Prvi del predstavlja njegovo oblikovalsko delo skupaj z več uresničenimi projekti na Nizozemskem. Drugi del prikazuje njegovo delo kot arhitekturno kritiko skozi njegove številne članke objavljene v mednarodni arhitekturni reviji.

1997-2012 Arhitekt v Parizu, Rotterdamu, Budimpešti in v Ljubljani
Po zaključku diplome, s katero je osvojil tudi nagrado Archiprix, je Emiel Lamers deloval v štirih evropskih državah. Razstava prikazuje 10 projektov, ki vključujejo 15 let prakse v spreminjajočem se evropskem okolju: od projekta Archiprix v Parizu do šestih vladnih zgradb na Nizozemskem, zasebno stekleno teraso v spomeniku iz 17. stoletja, črno opečnata družinska hiša in nazadnje paviljon restavracije v Amsterdamu, ki bo zgrajen v začetku prihodnjega leta.

2004-2012 Dopisnik za revijo A10
Zadnjih 8 let je Emiel Lamers napisal preko 70 člankov za revijo A10, zlasti o novi arhitekturi na Madžarskem. Razstava prikazuje vsako številko revije o novi evropski arhitekturi odkar je začela izhajati konec leta 2004. Njegovi članki pa so še posebej predstavljeni v posebni publikaciji. Lamers trenutno pripravlja knjigo o sodobni arhitekturi na madžarskem, ki bo izšla konec leta 2012.