Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) v sodelovanju z Bundeskammer der Architekten und Ingenieurkonsulenten (BAIK) - avstrijsko zbornico inženirjev in arhitektov ter Kammer der ZiviltechnikerInnen für Steiermark und Kärnten - zbornico inženirjev avstrijske Štajerske in Koroške, vas vabimo na serijo razstav z naslovom "Inženirke oblikujejo prihodnost". Razstava prikazuje 40 del avstrijskih inženirk in arhitekt ter 30 del slovenskih arhitekt, vsa pa se osredotočajo na prenovo spomeniško občutljivih okolij.

Na razstavi sodeluje 30 del slovenskih arhitektk, ki so se prijavile na razpis. Izbor prijavljenih del sta opravili Maja Vardjan in dr. Petra Čeferin. Na razstavi sodelujejo dela naslednjih arhitekt:
Nataša Pavlin, Sonja Miculinič, Darja Valič in Albina Kindlhofer, Mojca Gregorski in Katja Paternoster, Breda Bizjak, Veronika Ščetinin, Mojca Kocbek Vimos in Nena Gabrovec, Anja Planišček, Maša Cvetko, Zala Velkavrh, Ana Grk in Alenka Korenjak, Meta Kutin, Anja Cvetrežnik in Katja Cimperman, Špela Hudnik, Petra Hudobivnik, Katjuša Kranjc, Urša Vrhunc, Špela Leskovic, Majda Kregar, Stanislava Pustoslemšek in Uršula Koren, Mateja Panter in Špela Kuhar, Mika Cimolini, Ana Kosi in Ana Kreč, Ana Struna Bregar in Lenka Kavčič, Lena Krušec, Maruša Zorec, Maša Živec, Claudia Ortigas, Polona Filipič, Urška Kranjc, Irena Balantič in Karla Jankovič, Ana Kučan, Jana Kocbek, Marjeta Fendre, Romana Kačič.

Arhitekturhaus Kaernten
St. Veiter Ring 10 9020 Klagenfurt
1. september - 15.september
15. septembra vas vabimo na zapiranje razstave in predavanje
Anje Planišček: "Med poučevanjem in prakticiranjem arhitekture - Projekti iz Afrike in Slovenije“
vabilo v pdf.

Pavelhaus Bad Radkesburg
Laafeld Potrna 30 Radkersburg-Umgebung
23.september - 15.oktober, 2016
Vabljeni na ekskurzijo, ki jo organiziramo v sklopu otvoritve razstave!
Vabilo v pdf!

V načrtu je tudi razstava novembra v mestni hiši na Dunaju  ter
v atriju ZRC SAZU v Ljubljani januarja 2017!