Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Okrogla miza ob izdaji strokovne številke Urbanega izziva – Zbornika Sedlarjevega srečanja

24.10.2017


DUPPS organizira okroglo mizo ob izdaji strokovne številke Urbanega izziva, ki je hkrati Zbornik prispevkov Sedlarjevega srečanja.
Okrogla miza bo v torek, 24. 10. 2017 ob 17.00 uri v prostorih Urbanističnega inštituta v Ljubljani, Trnovski pristan 2 (knjižnica, pritličje, vhod s pasaže).
Okrogla miza bo tudi priložnost za nadaljevanje razprave s Sedlarjevega srečanja z naslovom Urbana regeneracija, ki je bilo 2. junija 2017 v Mestnem muzeju v Ljubljani. Na voljo bodo tudi letošnje izdaje strokovne revije.

Vljudno vabljeni.

VabiloIdentiteta in varovanje slovenskega kulturnega prostora: stanje v sodobni arhitekturi in današnji odnos do arhitekturnega izročila

25.10.2017


Slovenska akademija znanosti in umetnosti v sklopu Plečnikovega leta pripravlja posvet z naslovom "Identiteta in varovanje slovenskega kulturnega prostora: stanje v sodobni arhitekturi in današnji odnos do arhitekturnega izročila", ki bo v sredo, 25. oktobra 2017, ob 9. uri v dvorani SAZU.

Vljudno vabljeni!


Vabilo3. strokovni posvet Beton in trajnostna gradnja

26.10.2017


Združenje za beton Slovenije vabi na strokovni posvet temo "Beton in ekstremne podnebne razmere", ki bo v četrtek, 26.10.2017 na GZS, Dimičeva 13, v Ljubljani, s pričetkom ob 9. uri.

Program in prijave
 

Vljudno vabljeni!Ravnikarjeva linija: razstava in okrogla miza

27.10.2017 do 06.11.2017


Mestna občina Ljubljana in Cankarjev dom pripravljata v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani razstavo in okroglo mizo Ravnikarjeva linija. Načrtovanje in izgradnja Trga republike ter 40 let od začetka gradnje Cankarjevega doma.
Vljudno vabljeni na odprtje razstave Ravnikarjeva linija, ki bo v petek, 27. oktobra 2017, ob 12. uri v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Razstava spremlja nastajanje prostora Trga republike in Cankarjevega doma od prvih zasnov do danes. Skozi prostorsko analizo projekta Edvarda Ravnikarja sledimo arhitektovim in družbenim transformacijam skozi desetletja načrtovanja in gradnje kompleksa, ki je postal simbol samostojne države.
Razstava bo na ogled do 15. novembra 2017 v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma.
V ponedeljek, 6. novembra 2017, ob 17. uri vljudno vabljeni tudi na istoimensko okroglo mizo v Klub Cankarjevega doma.
Vabljeni sogovorniki: Uršula Cetinski, Matevž Čelik, Miran Gajšek, Janez Koželj, Janez Kromar, Gregor Rihar, Aleš Vodopivec, Rok Žnidaršič.

Vabilo