Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Vabilo na predavanja Meseca oblikovanja 2013

07.10.2013 do 08.10.2013


Predavanje Mesec oblikovanja, 7. 10. 2013 in arhitekturna konferenca Big arhitektura, 8. 10. 2013.
Dogodka sta brezplačna! Število mest je omejeno.

Prijavnica

Več informacij na: www.bigarhitektura.com in: www.mesecoblikovanja.com Ob zapolnitvi prostih mest (200 sedežev) imajo pri udeležbi prednost Big prijatelji.

Če se prijavite na paket Big prijatelji imate omogočen vstop tudi na ostale dogodke, ki jih bomo organizirali. O podrobnostih dogodkov boste obveščeni sproti, preko e-pošte. DDV je že vključen v ceno paketa.

PAKET DOGODKOV BIG PRIJATELJI:
Permanentna vstopnica za vse razstave in dogodke Meseca oblikovanja 60 €(redna cena: 90€)
Dve vstopnici za Oblikovalsko okuševalnico 40 €(redna cena: 60€)
Dve vstopnici za 3 kulturne Terase: brezplačno (redna cena: 30€)
Dve kotizaciji za oblikovalsko konferenco Meseca oblikovanja, 7. 10. 2013 (brezplačno - konferenca o design managementu je sofinancirana s strani Evropskega socialnega sklada)
Dve kotizaciji za arhitekturno konferenco Big arhitektura, 8. 10. 2013 (brezplačno - konferenca Big arhitektura je sofinancirana s strani MGRT)
Dve vabili na dogodke Zavoda Big v letu 2013; Hiše sveta in Oder 180.
PAKET vstopnic redna cena: 100,00 € (45% popust) PAKET vstopnic za naročnike na revijo Hiše: 50,00 € (72 % popust)Prispevek k oblikovanju urbanističnega razvoja mestne četrti Slavko Šlander

07.10.2013


Vabimo vas na javno tribuno občanov mestne četrti Slavno Šlander z naslovom
''Prispevek k oblikovanju urbanističnega razvoja mestne četrti Slavko Šlander'' /aktivno državljanstvo pri urejanju prostora /
v ponedeljek 7.10.2013 ob 16.00 uri
v družbenih prostori MČ Slavko Šlander, V. prekomorske brigade 4, Celje

V okviru Svetovnega dneva Habitata, ki je posvečen mestom in naseljem, s tem dogodkom organizator Zavod Metro SR želi spodbujati aktivnejšo vlogo občanov pri načrtovanju mestnega prostora ter pod strokovnim vodstvom nevladne organizacije usmerjati in koordinirati razpravo v iskanju strokovno primernih in konstruktivnih rešitev.  Več na zavod METRO SRZačasna raba prostora ? revitalizacija z majhnimi koraki

07.10.2013


Dan za prostor 2013, posvet, ponedeljek, 7. oktobra med 14.00 in 17.00, Mestni trg 15, Ljubljana

Namen posveta, ki ga Mreža za prostor pripravlja kot osrednji dogodek Dneva za prostor 2013, je popularizirati začasno rabo prostora in k njenemu pogostejšemu prakticiranju spodbuditi tako potencialne uporabnike (ustvarjalne in družbeno dejavne skupine in posameznike, podjetnike, itd.) kot javne in zasebne lastnike nepremičnin. S tem ciljem bomo na posvetu predstavili pozitivne primere iz Slovenije in tujine kot tudi teoretični in pravni okvir začasne rabe prostora.

Začasna raba prostora je lahko pomemben dejavnik pri oživljanju zapuščenih in nerabljenih prostorov, pa naj gre za odprte površine, stavbe ali dele stavb, kar velja še toliko bolj v času gospodarske recesije. Medtem ko nerabljeni prostori pogosto vodijo v propadanje prostora in degradiranje neposredne okolice, začasna raba prostora pomembno vpliva na dvig uporabne, ekonomske, družbene in kulturne vrednosti samega prostora in njegove okolice. Začasna raba prostora obenem izboljšuje prostorske pogoje za različne dejavnosti in urbane skupnosti, s čimer pomembno vpliva na krepitev posameznih pobud in dejavnosti, kot tudi na dvig kvalitete in pestrosti življenja v mestnih četrtih.

Sodelujoči v uvodnem delu:
Matjaž Uršič, sociolog (Center za prostorsko sociologijo, FDV UL),
Aleksander Saša Ostan, arhitekt (Atelje Ostan Pavlin),
Senka Vrbica, pravnica (Pravno-informacijski center nevladnih organizacij).

V razpravi bodo sodelovali predstavniki uporabnikov in lastnikov prostorov
Urška Jurman (Kud Obrat, pobudniki Onkraj gradbišča, Ljubljana) in Karel Pollak, predstavnik Mestne občine Ljubljana (lastnik zemljišča) ter Miha Horvat (GT22, Maribor) in Žiga Oset (predstavnik lastnikov prostora GT22).
Moderiral bo Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora.

Posvet organizira Mreža za prostor, ki povezuje strokovne nevladne organizacije na področju urejanja prostora in lokalne pobude, ki si prizadevajo za višjo kakovost svojega bivalnega okolja. Mrežo koordinira Inštitut za politike prostora. Več na http://mrezaprostor.si/. Posvet sofinancira Mestna občina Ljubljana.