Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

08.06.2010


Pregledna razstava javnih natečajev Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije

 

 

Otvoritev: torek, 15. junij 2010, ob 20. uri
15. junij–31. avgust 2010
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Ljubljana

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije že več let uspešno izvaja javne natečaje s področja arhitekture, krajinske arhitekture in urbanizma. Ti so ključni instrument, s katerim se pri pomembnejših posegih v prostor zagotavlja čim bolj smotrne in kakovostne arhitekturne, krajinsko arhitekturne in urbanistične rešitve, saj so te ena izmed nujnih osnov za sooblikovanje našega skupnega prostora. Javni natečaji so instrument, s katerim se poleg kakovostnih rešitev v prostoru skozi neodvisno strokovno presojo zagotavlja tudi dobra uporabniška izkušnja in priložnost za samo stroko.

Zaradi izjemnega pomena natečajev sta Zbornica za arhitekturo in prostor v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje pripravila pregledno razstavo natečajev, ki jih je organizirala v času svojega delovanja. Na razstavi bo predstavljenih 109 najvišje uvrščenih projektov na natečajih od leta 1998 do 2010. Bolj podrobno bodo predstavljeni najvišje uvrščeni projekti med leti 2005 in 2010.
 

INFO

Odprto: od torka do nedelje, od 10. do 18. ure, ponedeljek in prazniki zaprto
Brezplačen vstop.
 

KATALOG

Ob razstavi bo izšel pregledni katalog, ki bo zajemal popis vseh 109 natečajev z avtorji, popise komisij s strani ZAPS, naročnikov in investitorjev, poročevalcev, skrbnikov in izvedencev. Najvišje uvrščeni projekti na natečajih med leti 2005 in 2010 so v katalogu avtorsko bolj podrobno predstavljeni. Katalog zaokroža pet različnih prispevkov na temo natečajev.
Cena: 30 €


OKROGLA MIZA

Sreda, 16. junij 2010, ob 13. uri
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Ljubljana

Okrogla miza o javnih arhitekturnih natečajih želi spodbuditi širšo diskusijo o vlogi, pomenu in ciljih tovrstnih natečajev. Na podlagi izpostavljanja različnih problematik, ki se pri teh natečajih pojavljajo, naj bi podala izhodišča za izpopolnjevanje instrumenta javnih arhitekturnih natečajev, ki naj bi bil kvaliteten pripomoček za pridobivanje najboljših rešitev.

 

RAZSTAVO IN KATALOG SO PODPRLI

Intra lightning, Soltec, Mik Celje, Vivo Catering, Megacop, Littera picta, Studio Černe