Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Vzdrževanje in prenova stavbne dediščine

10.05.2012


V sklopu srečanj "Kultura prostora" vljudno vabljeni na predavanji z naslovom "Vzdrževanje in prenova stavbne dediščine".
V prvem delu bo mag. Neža Čebron Lipovec predstavila nekatere uveljavljene rešitve in prakse vzdrževanja stavbne dediščine v zahodni Evropi. V drugem delu bodo arhitekti Aleksandra Torbica, Nataša Kolenc in Igor Premzl podrobneje predstavili sveže izdani priročnik za prenovo kraških hiš.
Srečanje s predavanji in izmenjavo mnenj bo v četrtek, 10. maja 2012 ob 18.30 uri v Foresteriji, v prostorih Univerze na Primorskem, Titov trg 4 v Kopru.Članska razstava Atelje S

10.05.2012 do 31.05.2012 (Čet)


Atelje S

POMEMBNO OBVESTILO!

Otvoritev razstave je prestavljena na 18.00 uro. Razstavo bo odprl predsednik uprave BTC Jože Mermal.


Otvoritev razstave arhitekturnega biroja Atelje S bo v četrtek 10.5.2012 ob 18.00 uri
v avli Kristalne palače, Šmartinska 152, Ljubljana.
Vodeni ogled Kristalne palače bo v četrtek 10.5.2012 ob 19.00.
 

Vabilo

Vljudno vabljeni!


Vsaka nova naloga je vznemirjenje, ker smo spet na začetku. Začetek je otroško veselje, prostodušna drznost in poniglava igra. In že na začetku je cilj, ki vsakič prestopi meje navade in pričakovanja. Iz naloge nastaja nekaj novega, vse bolj resničnega. Veselje, drznost in igro pregnetemo z izkušnjo, jih postavljamo v dinamične okvire zahtev, želja in možnosti – tako dozorijo. Pogosto rušimo, da lahko presežemo zakoreninjene vzorce. Za to je potreben pogum. In tudi oživljamo, če je bilo dragoceno po nemarnem prezrto. Za to je potrebna tankočutnost. Vedno pa srkamo iz vseh virov, ker z vsakim projektom že danes ustvarjamo prihodnost prostora. Zrasli smo bliskovito in v višino. Premagali smo strah pred višino, ji dali značaj in zavidljivo uporabniško izkušnjo. Uprli smo se skušnjavi puhlega egotripa in delali realno arhitekturo. Realna arhitektura si prostora ne izmišlja, ampak korenini v njegovi potrebi. Čeprav zveni trdo, z njo vedno ponudimo drobce nepredvidljivosti, trenutke igrivih presenečenj in jo zmehčamo s prostodušnim sentimentom. Realna arhitektura je tudi spoštljiva do okolja in zavezana človeku. Celostno. Zato si drznemo z razstavo našega dela stopiti pred vas in praznovati dosežene cilje tako, da z delom strastno nadaljujemo.