Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Predstavitev priročnikov Državnega prostorskega reda

13.02.2020


Ministrstvo za okolje in prostor je v sklopu Državnega prostorskega reda, poleg priročnika Tipologija stavb, izdalo tri nove priročnike: "Zeleni sistem v mestih in naseljih", "Regulacijski elementi" in "Mirujoči promet v urbanih naseljih".  Priročnik "Ven za zdravje" pa je zaključno gradivo programa Strokovne podlage za prostorsko načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesnih dejavnosti prebivalstva, ki ga je sofinanciralo Ministrstvo za zdravje.

Priročniki (pdf):
Tipologija stavb >>
Zeleni sistem v mestih in naseljih >>
Regulacijski elementi >>
Mirujoči promet v urbanih naseljih >>
Ven za zdravje >>

ZAPS v sodelovanju z MOP organizira predstavitev priročnikov v četrtek 13.02.2020 od 9h do 13h na Fakulteti za arhitekturo (FA - Plečnikova predavalnica, Zoisova 12, Ljubljana).

Priročnike bodo predstavili: dr. Ilka Čerpes in dr. Alenka Fikfak (obe Fakulteta za arhitekturo) ter dr. Aljaž Plevnik, dr. Luka Mladenovič, mag. Ina Šuklje Erjavec in Jana Kozamernik (vsi Urbanistični inštitut RS). 
Člani ZAPS za udeležbo na izobraževanju prejmejo 3 kreditne točke / Sklop B - Teorija in referenčna praksa. 
Kotizacije ni.

program >>