Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

1. SLOVENSKA KONFERENCA TRAJNOSTNE GRADNJE

24.09.2013 (Tor)


Trajnostna gradnja kot priložnost za razvoj novih znanj, proizvodov in veščin ter možnost za ponovni zagon gradbeništva. Konferenco organizira Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – GREEN BUILDING COUNCIL SLOVENIA s partnerji dne 24.09.2013 na Brdu pri Kranju. Kotizacija za člane ZAPS je 77 eur, v primeru več kot 50 udeležencev bo kotizacija 55 eur. Prijave pošljite na naslov: izobrazevanje@zaps.si z navedbo zadeve: 1. Konferenca trajnostne gradnje.
Program konference>Nova arhitektura za leto 2050 ? pogovor z arhitektom Martinom Haasom

24.09.2013


V imenu programskega sveta Hiša arhitekture in ZAPS vas vljudno vabimo na druženje in javni pogovor z arhitektom Martinom Haasom, v torek, 24. septembra 2013 ob 18.00, na strehi Hotela Vander v Ljubljani.

Martin Haas prihaja v Ljubljano na povabilo Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo – GBC Slovenia. Na 1. slovenski konferenci trajnostne gradnje, ki bo 24. septembra 2013, bo predaval o spremembah življenjskega vzorca in novi arhitekturi za leto 2050.  K uvodu v predavanje je zapisal: »Obstajajo ogromne zmogljivosti za poenostavitev načrtovanja/postopka gradnje in s tem povezanih izboljšav konstrukcijske kakovosti, kar bo omogočilo ponovno osredotočanje na tiste principe, ki so bistveni za dobro arhitekturo.”
Leta 1967 rojeni Martin Haas je študiral arhitekturo v Stuttgartu in Londonu ter se leta 1995 pridružil biroju Behnisch. Odgovoren in nagrajen je bil za leta 2002 zgrajeno trajnostno poslovno stavbo za 1500 uslužbencev Norddeutsche Landesbank Bank v Hannovru. Večinoma je delal na razvoju inovativnih energetskih zasnov za različne projekte. Je ustanovni član DGNB – “Nemškega sveta za trajnostno gradnjo”, leta 2007 pa je bil izvoljen tudi za člana upravnega odbora. Leta 2012 je skupaj z Davidom Cookom in Stephanom Zemmrichom ustanovil novo podjetje: haas cook zemmrich STUDIO2050. Redno predava na konferencah in univerzah ter žirira na arhitekturnih natečajih. Od leta 2009 je gostujoči profesor in predstojnik katedre Miller na University of Pennsylvania, Philadelphia.
Pogovor bo vodil arhitekt Gregor Košorok, iz biroja KošorokGartner, ki je letošnji nagrajenec ZAPS - Zeleni svinčnik 2013 za Aktivno hišo Lumar.

Po pogovoru vas vljudno vabimo na zeleni koktail, ki bo pospremil razglasitev letošnjih prejemnikov nagrad ZAPS 2013, Zlati, Zeleni in Platinasti svinčnik. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo na izobraževanje@zaps.si, do petka, 20. septembra 2013 oz. do zapolnitve mest. Dogodek je brezplačen. Pogovor bo potekal v angleščini.

 Trije muzeji za Ljubljano

24.09.2013 (Tor)


Razstava diplomskih del:
Muzej ljubljanskega meščanstva   
Alja Bukovec
Arheološki park z Muzejem Emone
Mojca Gabrič
Muzej svetovne kraške dediščine
Alen Hausmeister

Kavarna Mestnega muzeja Ljubljana 24.09. - 21.10.2013

Otvoritev 24.09.203 ob 19:00 v Mestnem muzeju Ljubljana.