Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Dan arhitektov 2017 :
NASELJEVANJE SPOMENIKOV

Da bi stavba postala spomenik, mora kljubovati zobu časa. Kako se lotiti zaščite in prenove s konceptualnega, zakonodajnega in tehničnega vidika? Kako nepremično kulturno dediščino prenoviti tako, da bi ji lahko dali novo življenje in jo znova naselili? Kako omogočili njeno nadaljnjo uporabo ter jo približali potrebam in zahtevam danajšnjega časa?

Dan arhitektov je osrednji dogodek arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev, na katerem se srečajo člani ZAPS ter širša zainteresirana javnost.

Vabimo vas, da se nam pridužite v petek, 13.oktobra v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2, Ljubljana.

PROGRAM DOGODKA

9.00 - 14.00
Ogled nagrajenih objektov v Velenju in Ljubljani.
Odpeljali se bomo s Trga francoske revolucije v Ljubljani ob 9.00 uri, predviden prihod nazaj je ob 14:00 uri.
Zaradi premalo prijavljenih ogled odpade!

Za ogled so potrebne prijave in plačilo kotizacije. Kotizacija za ogled znaša 10€ z davkom. Znesek nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki. Prijave s potrdilom o plačani kotizaciji na barbara.pungercar@zaps.si sprejemamo do 6.10. Pisna odjava, na podlagi katere bomo izvedli celotno vračilo že plačane kotizacije, je možna do 6.10. 2017. Vračilo kotizacije ob odjavi po tem datumu ne bo več možno. V primeru nezadostnega števila prijav, bo ogled odpadel.

16.00
Nagovor: Aleš Prijon, predsednik ZAPS
Nagovor pdf

Uvodna predavanja:
Miloš Kosec : Živeti v spomenikih, živeti s spomeniki


 Boštjan Vuga : Dom Revolucije Nikšič

18.00
Okrogla miza : Naseljevanje spomenikov

Pogovor bo vodila arhitektka Nina Granda.

Beti Žerovc, umetnostna zgodovinarka
Boris Deanovič, član strokovnega sveta ZVKDS
Boštjan Vuga, arhitekt
Miloš Kosec, arhitekt
Živa Deu, arhitektka
Andrej Hrausky, arhitekt.

20.00
Slavnostna podelitev priznanj ZAPS in otvoritev razstave
Slovenska arhitektura in prostor 2017

Povezovala bo Vesna Milek, za glasbo bo skrbel Junzi.

Vabljeni!


na vrh

NAROČILO KATALOGA

Ob razstavi bo izšel katalog razstave Slovenska arhitektura in prostor 2017. Katalog prinaša pregled arhitekturne produkcije zadnjega leta. Razstavljalci prejmejo en brezplačni izvod kataloga na projekt. Prevzem je možen samo na dogodku Dan arhitektov!!

Cena kataloga v prednaročilu do četrtka 12. oktobra znaša 12,00 EUR z DDV (brez poštnine, prevzem na Dan arhitektov ali osebni prevzem na ZAPS). Redna cena kataloga od petka 13. oktobra bo 17,00EUR z DDV za člane ZAPS ter 20,00EUR z DDV za nečlane. Prevzem kataloga bo možen po 13.10.2017.

Katalog lahko naročite tako, da izpolnite naročilnico in nam jo pošljete na elektronski naslov: barbara.pungercar@zaps.si.

Pri objavi projekta pod številko 10.4 na strani 118: LUZ, d.d.: Izdelava analize in predloga urbanističnih pogojev za območja večstanovanjskih sosesk v OPN MOL ID, je prišlo do neljube napake, saj objavljene slike ne prikazujejo omenjenega projekta. Avtorjem projekta: Janji Solomon, Nini Bizjak Komatar, Katarini Konda, Ines Rot, Romani Titovšek in Ireni Ostojič, se iskreno opravičujemo za napako. Na naslednji povezavi objavljamo celoten popravljen katalog Slovenska arhitektura in prostor 2017 v pdf obliki.

 


na vrh
 

RAZPIS 2017

PRIJAVE NA OGLED

DOGODEK SO OMOGOČILI

Ministrstvo za okolje in prostor
MAO


Glavni pokrovitelj
Kingspan
Trimo
Armstrong
Roltek
Ekosen

Pokrovitelj 
Senčila Bled 
Pilon AEC
TEM Čatež

Mali pokrovitelj 
AluKönigStahl 
KnaufInsulation
AVM - 2tec2
Lumar IG
Kauch 
Salonit Anhovo 
Tondach 
Wienerberger 
Alkam
MSora
Geze
Sika
iProstor


PROGRAM DOGODKA

NAROČILO KATALOGA