Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovni izpiti

 

Dopolnilni izpit za vodenje izdelave OPPN

Dopolnilni strokovni izpit iz področja izdelave OPPN za pridobitev polnega naziva PA je namenjen vsem, ki so opravili osnovni strokovni izpit iz arh. projektiranja po ZGO-1 in imajo skladno z ZAID omejeno pooblastilo:
»pooblaščeni arhitekt brez pooblastila za vodenje izdelave občinskih podrobnih prostorskih načrtov«.

S strokovnim izpitom se preveri ali je kandidat usposobljen za samostojno opravljanje poklicnih nalog s področja vodenja izdelave občinskih podrobnih prostorskih načrtov.

Strokovni izpit obsega posebni del:
- preveritev praktičnih izkušenj (referenčna dela ali pisna naloga),
- področni predpisi in standardizacija s strokovnega področja, za katero kandidat pridobiva poklicni naziv.

Kot ustrezne reference se prizna sodelovanje pri izdelavi celega, sprejetega OPPN. Takšen OPPN bi moral zajeti rešitev kompleksnejše pozidave z vsemi grafikami, odlokom, strokovnimi podlagami in drugimi prilogami ter celim postopkom priprave OPPN. Sodelovanje in opis kandidatove vloge na projektu mora potrditi odgovorni prostorski načrtovalec. V kolikor kandidat ustreznih referenčnih del s področja priprave OPPN nima ali te niso ustrezne za zagovor, mora v okviru strokovnega izpita izdelati praktično nalogo s področja priprave OPPN.
Navodilo za izdelavo praktičnega dela strokovnega izpita >>

Višina stroškov za opravljanje dopolnilnega strokovnega izpita iz OPPN je 350,00 eurov.