Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Kljuke v duetu

Spremljevalni dogodek BIO.22


 

Otovoritev razstave bo v sredo, 13. oktobra 2010, ob 19. uri.
Razstavo bo otvoril prof. Saša Mächtig. Sodelovanje s podjetjem FSB, na projektu DuoHandles - HandleDuos, bosta predstavila arhitekta Tina Gregorič in Aljoša Dekleva.

13. oktober–4. november 2010
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, Hiša arhitekture, Vegova 8, Ljubljana
Odprto od ponedeljka do petka od 10. do 19. ure,
ob sobotah in nedeljah od 9. do 12. ure.

Razstavo so pripravili:
FSB – Franz Schneider Brakel GmbH + Co KG,
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, Hiša Arhitekture in
Muzej za arhitekturo in oblikovanje/Sekretariat BIO

Ob 125-letnici podjetja so proizvajalci kljuk iz vzhodne Vestfalije FSB, Franz Schneider Brakel, povabili 32 mednarodnih arhitektov in oblikovalcev v delavnico Stilwerk v Berlinu – in sicer v dvojicah. Udeležence so prosili, naj premislijo, ali bi morali imeti kljuke, ki ustrezajo tako desni kot levi roki. Ali z drugimi besedami: odpri/zapri, porini/potegni, navznoter/navzven, žensko/moško, toplo/hladno – kaj natanko je tisto, kar iz dveh kljuk naredi duet? Ustvarjalni umi iz Švice, Avstrije, Nizozemske, Francije, Španije, Slovenije in Japonske ter iz Münchna, Stuttgarta, Hamburga, Kölna in Berlina so pripravili osnutka za osupljivo število kljuk v dvojicah, od dragih skulptur iz inovativnih materialov do predmetov bolj tehnične narave. Nekatere od zamisli, ki so se porodile, FSB že vključuje v svoj proces razvoja izdelkov. Dvajset let po prvi delavnici »Vratne kljuke«, ki je sprožila sodelovanje z ljudmi, kot so Mario Botta, Hans Hollein in Dieter Rams, arhitekti in oblikovalci znova osredotočajo svoj um na kulturo vratnih kljuk.

Katalog FSB DuoHandleS - HandleDuos (pdf)