Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

Natečaji

Natečaj je pot do kakovostnih in smotrnih arhitekturnih, krajinsko-arhitekturnih in urbanističnih rešitev. Natečaj je edina prava izbira za tiste investitorje, ki želijo kakovost in možnost izbire med več možnostmi. Obstaja več oblik natečajev, ki lahko zadovoljijo specifične pogoje posameznih investicij in investitorjev. Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) že več let uspešno organizira natečaje s področja arhitekture, krajinske arhitekture in urbanizma. Za izvedbo natečajev skrbi izkušena delovna ekipa in drugi usposobljeni in izkušeni strokovnjaki, ki jih ZAPS angažira v skladu z željami in potrebami investitorja – naročnika natečaja.

Za organizacijo javnih natečajev je pristojna poklicna zbornica v skladu s 43. členom Zakona o graditvi objektov in Pravilnikom o javnih natečajih. Pravila, ki urejajo natečaje, so navedena tudi v Zakonu o javnem naročanju v tretjem poglavju od 96. člena dalje.

Naročnike in investitorje vabimo, da se pred odločitvijo o nameravani gradnji ali ureditvi odprtih prostorov, obrnejo na Zbornico. Zbornica bo svetovala način pridobitve najprimernejše rešitve ter način priprave in vsebino dobre projektne naloge. Naročnik javnega natečaja izdela natečajno nalogo v skladu z Navodili za pripravo natečajnih gradiv, ki jo priloži k pozivu k oddaji ponudbe in ga izpolnjenega pošlje na ZAPS.
Izvedba javnega natečaja hkrati pomeni izvedbo javnega naročila skladno z Zakonom o javnem naročanju. Prvonagrajeni avtorji so usposobljeni za projektiranje in jim pripada podpis pogodbe za nadaljnje projektiranje.

Natečajniki dostopajo do natečajnih gradiv s pomočjo spletne strani www.zaps.si. Dostop si natečajniki zagotovite na podlagi zahtevka za vsak posamezni natečaj, ki se ga želite udeležiti. Zahtevek pošljite na naslov natecaji@zaps.si.

Z dnem 13. april 2012 so spremenjeni pogoji oddaje natečajnih elaboratov. V kolikor natečajniki dostavljajo natečajne elaborate po pošti, morajo pakete na pošto oddati toliko prej, da bodo ti pravočasno prispeli na ZAPS do določene ure na dan oddaje. Natečajnike tako opozarjamo na spremenjeno besedilo v natečajnih pogojih: »Natečajni elaborati morajo biti predani na ZAPS do roka za oddajo ne glede na način dostave (osebno, dostavne službe, pošta). Natečajne elaborate sprejema tajništvo ZAPS v času uradnih ur. Natečajni elaborati, ki ne bodo predani do roka oddaje, ne bodo pripuščeni v ocenjevanje, natečajniki pa jih bodo lahko po zaključku natečaja prevzeli neodprte na sedežu ZAPS.«


Kontaktna oseba:
Barbara Pungerčar

GSM 041 751 461
Tel:+386 (0)1 24 20 672
Fax:+386 (0)1 24 20 680
E-naslov: barbara.pungercar@zaps.siZadnji natečaj v pripravi:

Brv čez Sočo

Naročnik
Občina Tolmin

 
Zadnji aktualni natečaj:    podrobnosti >>

Rok oddaje
..

Naročnik


 
Zadnji izvedeni natečaj:    podrobnosti >>

Izdelava natečajne rešitve in projektne dokumentacije IDP, PGD in PZI za most na novi štiripasovni cesti in vzporedni most za pešce in kolesarje čez reko Krko, na 1. in 2. etapi nove prometne povezave med avtocesto A2 Ljubljana–Obrežje pri Novem mestu in priključkom Maline

Rok oddaje
30.08.2017

Naročnik
DARS d.d.