Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

O NATEČAJIH

Natečaj je uveljavljen postopek za izbiro najustreznejših arhitekturnih, krajinsko-arhitekturnih in urbanističnih rešitev, ki naročnikom omogoča izbiro med različnimi rešitvami in zagotavlja ustrezne strokovne podlage za odločanje. Uporaba postopka natečaja je smotrna odločitev za naročnike, ki se pri izvajanju investicijskih projektov ravnajo po načelih kakovosti, strokovnosti, transparentnosti in optimalne izbire.

Ob upoštevanju temeljnih načel natečaja je obliko in postopek natečaja mogoče prilagoditi potrebam posameznih naročnikov. Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) že vrsto let uspešno organizira natečaje, za kar skrbijo izkušena natečajna služba in številni zunanji strokovni sodelavci z različnih področij. ZAPS je doslej organizirala 140 natečajev, od začetka uporabe novega Zakona o javnem naročanju (ZJN-3) 17 natečajev brez vloženega zahtevka za revizijo, kar potrjuje izredno kakovost naše organizacijske storitve. Gradivo izvedenih natečajev si lahko ogledate v rubriki NATEČAJI_ZAKLJUČENI.

Naročnike in investitorje vabimo, da se pred odločitvijo o nameravani gradnji, ureditvi odprtih prostorov ali prostorski ureditvi obrnejo na ZAPS, ki lahko svetuje in sodeluje v postopku izvedbe natečaja.* Izvedba javnega natečaja je lahko prvi korak k izvedbi javnega naročila za storitev  projektiranja skladno z ZJN-3. Zmagovalec natečaja, ki prestane ugotavljanje sposobnosti, je povabljen k podpisu pogodbe v postopku pogajanj brez predhodne objave, skladno z alinejo b 4. točke 46. člena ZJN-3.

Pravila, ki urejajo natečaje, so opredeljena v Zakonu o javnem naročanju (ZJN-3, 100.–104. člen),
Pravilniku o javnih natečajih za izbiro strokovno najprimernejših rešitev prostorskih ureditev in objektov ter Smernicah za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev (poglavje 3.2). Dokument Arhitekturna politika Slovenije Arhitektura za ljudi v poglavju »Pametna rast« arhitekturnim in urbanističnim natečajem namenja pomembno vlogo pri zagotavljanju ciljev arhitekturne politike.

*Za organizacijo javnih natečajev s področja urbanizma, arhitekture in krajinske arhitekture je v skladu s
Pravilnikom o javnih natečajih pristojna ZAPS.

 

Dokumenti ZAPS:

Vizija natečajne dejavnosti

Načela imenovanja članov ocenjevalnih komisij

Avtorstvo in sodelovanje natečajnikov v prednatečajnih aktivnostihKontaktna oseba:
Barbara Pungerčar

Tel.: +386 (0)1 24 20 672
Gsm: +386 (0)41 751 461
E-naslov:
natecaji@zaps.si

 


na vrh

Zadnji natečaj v pripravi:

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano v Mariboru

Naročnik
Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano

 
Zadnji aktualni natečaj:    podrobnosti >>

KAMPUS VRAZOV TRG

Rok oddaje
18.11.2021

Naročnik
UNIVERZA V LJUBLJANI, MEDICINSKA FAKULTETA

 
Zadnji izvedeni natečaj:    podrobnosti >>

Ureditev Glavnega trga v Vipavi

Rok oddaje
06.05.2021

Naročnik
OBČINA VIPAVA