Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

NATEČAJI DRUGI

V zadnjem obdobju smo zasledili povečanje števila natečajev, ki jih razpisujejo naročniki brez sodelovanja ZAPS. Ti natečaji so pogosto v neskladju z natečajnim pravilnikom, Smernicami za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev ter drugimi pravnimi določili, kar lahko spravlja natečajnike v izrazito podrejen položaj. Pogosto je na primer zahtevan odstop vseh avtorskih pravic vključno s pravico predelave, kar pomeni, da naročnik lahko na osnovi natečajne rešitve naroči projektno dokumentacijo tretji osebi.

Z namenom zagotavljanja večje preglednosti natečajnih aktivnosti bomo v tem zavihku objavljali osnovne informacije o razpisanih natečajih in ocenjevali njihovo skladnost z veljavnim pravnim okvirom in standardi natečajne prakse ZAPS. Na ta način bodo natečajniki lažje ocenili stopnjo tveganja, ki jo prinaša sodelovanje pri teh natečajih.

 

 

 2018

Preureditev širšega območja Pekrskega potoka v Mariboru

Brv in kolesarska pot Loka - Kandija


 2019

Razpis za idejno zasnovo paviljona na EXPO 2020 v Dubaju