Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

NATEČAJI DRUGI

V zadnjem obdobju smo zasledili povečanje števila natečajev, ki jih razpisujejo naročniki brez sodelovanja ZAPS. Ti natečaji so pogosto v neskladju z natečajnim pravilnikom, Smernicami za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev ter drugimi pravnimi določili, kar lahko spravlja natečajnike v izrazito podrejen položaj. Pogosto je na primer zahtevan odstop vseh avtorskih pravic vključno s pravico predelave, kar pomeni, da naročnik lahko na osnovi natečajne rešitve naroči projektno dokumentacijo tretji osebi.

Z namenom zagotavljanja večje preglednosti natečajnih aktivnosti bomo v tem zavihku objavljali osnovne informacije o razpisanih natečajih in ocenjevali njihovo skladnost z veljavnim pravnim okvirom in standardi natečajne prakse ZAPS. Na ta način bodo natečajniki lažje ocenili stopnjo tveganja, ki jo prinaša sodelovanje pri teh natečajih.

V razpredelnici podajamo komentar k ključnim razpisnim pogojem, kadar je to možno ter grobo oceno posamezneha sklopa v grafični podobi semaforja, pri čemer posamezne barve pomenijo:

zelena – natečaj je skladen s pravnim okvirjem in dobro natečajno prakso

rumena – natečaj odstopa od dobre natečajne prakse: glej opombo. Člane ZAPS ob takih pogojih opozarjamo na previdnost pri sodelovanju.

rdeča – natečajni pogoji v tem delu odstopajo od veljavnega pravnega okvirja ali grobo odstopajo od dobre natečajne prakse: glej opombo. Članom ZAPS odsvetujemo sodelovanje na natečaju

 

 

2021

Športni park Metlika

Dom upokojencev Kranj

Kreativna zasnova simbolne nagrade "Zlata čebela"
 

2020

Stanovanjska soseska Mestni kare Povšetova

Dom starejših občanov Kresnice, občina Ajdovščina

Modelni prostor in oprema šolske učilnice

Osnovna šola Škofije

Kulturni center v Grosupljem

Stanovanjska soseska Litijska – Pesarska v Ljubljani


2019

Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik

Parkirna hiša P+R Sonce v Kopru

Vrtec Police v Ajdovščini

Poslovna stavba GEN-I v Ljubljani

Razgledni stolp Kristal v Rogaški Slatini

Razpis za idejno zasnovo paviljona na EXPO 2020 v Dubaju

 

 2018

Preureditev širšega območja Pekrskega potoka v Mariboru

Brv in kolesarska pot Loka - Kandija