Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

Osrednja železniška postaja v Brnu

3. 9. 2020

Češke železnice in mesto Brno razpisujeta mednarodni dvostopenjski projektni natečaj za osrednjo železniško postajo v Brnu

Povzetek>>
Natečajna naloga in natečajni pogoji>


Natečaj za prizidek k Muzeju sodobne umetnosti v Barceloni

10. 8. 2020

Preliminarne prijave je treba poslati do 31. avgusta 2020.

Podrobnosti >>
Razpis EU Portal >>
Razpis ES Portal >>
 


Urbanistični natečaj za območje osrednje železniške postaje - Jernhusen v Stockholmu

10. 8. 2020

Objavljamo vabilo k predprijavi za udeležbo na mednarodnem urbanističnem natečaju za ureditev območja železniške postaje Jernhusen v Štokholmu - osrednjega prometnega vozlišča na Švedskem.

Povzetek>>
Več o območju Jernhusen >>
Več o predvidenem projektu >>


Dvostopenjski urbanistični, krajinsko arhitekturni in arhitekturni natečaj za ureditev območja jezera Milada na Češkem

30. 6. 2020

Predmet natečaja je najti optimalne izvedljive in trajnostne zasnove postopne preobrazbe območja jezera Milada v kraj:
- ki bo kljub predlaganim spremembam ohranila in nadalje razvijala svoj edinstven naravni značaj z namenom ustvariti pokrajino, odporno na podnebne spremembe,
- primeren za primestno rekreacijo, sprostitev v naravi, športne aktivnosti z visokokakovostnimi zmogljivostmi in opremo za prebivalce okoliških naselij, ki bodo pritegnile tudi tuje obiskovalce,
- ki bo postal sestavni del širšega območja, ki bo zlahka dostopen iz okoliških mest in občin in ki bo ustrezno dopolnjeval njihove javni prostor, v utemeljenih primerih pa bo opredelil tudi območja za stanovanja, ki mejijo na že zgrajena območja ,
kar bo prispevalo k večji kakovosti življenja lokalnih prebivalcev in k ponovni vzpostavitvi "dobrega naslova kraja".
Natečaja se bodo lahko udeležili natečajniki izbrani na podlagi referenc. Rok za pošiljanje prijave je 31. 7. 2020

Podrobnosti>

Prijava in razpisno gradivo>

 

Transplantacijski center v Cluj - Napoca v Romuniji

3. 6. 2020

Dežela Cluj in Romunjska zbornica arhitektov razpisujeta mednarodni enostopenjski natečaj za nov transplantacijski center v občini Cluj - Napoca. Postopek bo potekal v skladu s standardom UNESCO - UIA, rok za oddajo je 28.08.2020.

Objava>

Podrobnosti in razpisno gradivo>

 

Mednarodni arhitekturni natečaj za prenovo stavbe Evropskega parlamenta v Bruslju

2. 6. 2020

Evropski parlament razpisuje mednarodni natečaj za prenovo osrednje zgradbe Evropskega parlamenta - stavbe Paul-Henri SPAAK. Postopek bo potekal v skladu s standardom UNESCO - UIA, predvidena je predkvalifikacija, rok za oddajo vloge je 09.07.2020.

Podrobnosti in razpisno gradivo>


Mednarodni dvostopenjski arhitekturni natečaj za območje Grössling - Mestno kopališče, knjižnica in park v Bratislavi

26. 3. 2020

Namen natečaja je iskanje najustreznejše rešitve za oživitev prvotne rekreacijske vloge zapuščenega kopališča Grössling.
V skladu s sodobnimi trendi združevanja različnih funkcij javnih stavb je cilj natečaja uporabnikom ponuditi nove oblike aktivnosti v prostem času. Načrt prenove vsebuje preselitev enega oddelka Bratislavske mestne knjižnice, prenovo in ponovno uporabo kopališča ter zunanjega prostora za namene kulturnih in drugih javnih prireditev. Glavni koncept združitve teh dveh funkcij je ideja „potopitve“. Po eni strani predstavlja idejo, da se potopite v kopalni ambient, v prostor sprostitve in spokojnosti, po drugi pa potopitev v knjige v knjižnici, kraj umirjenosti. Obe ločeni območji naj bosta povezana s kavarno, ki bo skupaj s parkom na ulici Medená najbolj javni del celotnega objekta. Park naj postane stičišče tako prebivalcev te soseske kot obiskovalcev objekta Grössling.

Podrobnosti in razpisno gradivo>


Mednarodni enoostopenjski arhitekturni natečaj ArXellence 2 za poslovni center v Solunu


25. 3. 2020
Arhitekturni natečaj ArXellence 2 je mednarodni enostopenjski idejni natečaj za ureditev in inovativne rešitve poslovnega centra Soluna.

Podrobnosti in razpisno gradivo>

Rezultati natečaja>


Mednarodni, projektni in idejni, arhitekturni natečaj za urbano prenovo „Trga Evrope / Piazza Transalpina“

26. 2. 2020
Mednarodna zveza arhitektov, UIA je objavila začetek natečaja, projekta urbane regeneracije dela mesta, ki povezuje italijansko Gorico s slovensko Novo Gorico. V območju železniške postaje se ustvarja skupno centralno območje, znano kot Trg Evrope / Piazza Transalpina z novo javno stavbo, vozlišče EPICenter. Enostopenjski, projektni in idejni natečaj, bo potekal v skladu z Unescovimi predpisi za mednarodne natečaje za arhitekturno oblikovanje, kot anonimni, odprti postopek.

Podrobnosti>
 
Natančni razpisni pogoji, z navodili za prijavo in natečajna naloga, je dosegljiva na spletni strani razpisovalca - https://euro-go.eu/sl/


 Mednarodni natečaj za prenovo palače "Paul Henri Spaak", Bruselj, Belgija

Evropski parlament razpisuje mednarodni natečaj z namenom izbora najboljše arhitekturne rešitve za prenovo osrednje stavbe evropskega parlamenta "Paul Henri Spaak" v Bruslju. Natečaj bo potekal v dveh fazah (prva faza: sprejemanje in izbor kandidatur; druga faza: izbor najboljše arhitekturne zasnove izmed rešitev 25ih kandidatov, izbranih v prvi fazi).

Rok za prijavo  za sodelovanje 7. januarja 2020.

Splošne informacije:
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:570473-2019:TEXT:EN:HTML&src=0
Razpisno gradivo:
https://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/list-of-notices/open-tenders/


"Kompetitivni dialog" za ureditev trga Slovaškega narodnega upora v Bratislavi

V prvi fazi bo žirija izbrala štiri skupine, ki bodo sodelovale v nadaljnjem procesu razvoja rešitve.

Rok oddaje prijave za prvo fazo je 17. januar 2020, rok oddaje gradiva prve faze pa je 14. februar 2020.

več>>


Mednarodni UIA krajinsko arhitekturni natečaj za ureditev parka Tuchkov Buyan v Sankt Peterburgu, Rusija

UIA organizira mednarodni natečaj za krajinsko arhitekturno rešitev ureditve parka Tuchkov Buyan v Sankt Peterburgu v Rusiji. Na podlagi poslanih referenc, s strani natečajnikov, jih bo komisija izbrala 8, ki bodo sodelovali v nadaljni fazi.

Rok oddaje dokumentacije z referencami: 15. januar 2020

več>>


Mednarodni natečaj za prenovo palače "Paul Henri Spaak", Bruselj, Belgija

Evropski parlament razpisuje mednarodni natečaj z namenom izbora najboljše arhitekturne rešitve za prenovo osrednje stavbe evropskega parlamenta "Paul Henri Spaak" v Bruslju. Natečaj bo potekal v dveh fazah (prva faza: sprejemanje in izbor kandidatur; druga faza: izbor najboljše arhitekturne zasnove izmed rešitev 25ih kandidatov, izbranih v prvi fazi).

Rok oddaje 1. faze: 16. december 2019

Poziv: več1, več2
Dokumentacija: več>>


6. Mednarodna nagrada LafargeHolcim za trajnostne konstrukcije, Zürich, Švica

Fundacija LafargeHolcim išče projekte, ki združujejo vrhunsko arhitekturo s trajnostnimi konstrukcijskimi rešitvami. Na natečaju lahko sodelujete tako z izvedenimi, kot tudi idejnimi projekti. Predviden nagradni sklad je 2 MIO USD.

Rok oddaje: 25. februar 2020

več>>


Mednarodni natečaj za ureditev malih javnih prostorov, Novi Sad, Srbija

Fundacija "Novi Sad 2021" razpisuje mednarodni javni natečaj "Novi prostori" 2019 za izboljšanje malih javnih prostorov v Novem Sadu.

Rok oddaje: 3. oktober 2019

Več>>


The Daylight Award 2020, UIA

Bienalna nagrada promovira in nagrajuje najkvalitetnejše raziskave ter arhitekturne projekte, ki z uporabo dnevne svetlobe prispevajo k dobrobiti za zdravje in počutje ljudi, kot tudi okolja. Natečaj je razdeljen v dve kategoriji: "Raziskave dnevne svetlobe" in "Dnevna svetloba v arhitekturi"

Rok oddaje: 1. november 2019

Nagradni sklad za vsako posamezno kategorijo: 100.000,00 EUR

Več>>


Arhitekturno urbanistični natečaj za osrednjo peš-cono v Banja Luki, Bosna in Hercegovina (Republika Srbska)

Cilj mednarodnega natečaja je pridobiti najkvalitetnejšo rešitev za ureditev osrednje peš-cone v Banja Luki.

Rok oddaje: 31. oktober 2019

1. nagrada: 24.000,00 EUR

Več>>


Idejni mednarodni natečaj za prezentacijo arheoloških ostankov rimske Vile Rabacal v Peneli, Portugalska

Tema mednarodnega natečaja je idejna zasnova prezentacije arheoloških ostankov Vile Rabacal. Natečaj je razdeljen v dve stopnji.

Rok za oddajo prve stopnje: 3. oktober 2019.

1. nagrada: 10.000,00 EUR

Več>>


Arhitekturno urbanistični natečaj za most v naselju Dolac; Banja Luka, Bosna in Hercegovina (Republika Srbska)

Cilj mednarodnega natečaja je pridobiti najkvalitetnejšo rešitev za bodoči most preko reke Vrbas v naselju Dolac, z ureditvijo bližnje okolice.

Rok oddaje: 30. september 2019

1. nagrada: 20.000,00 EUR

Več>>


"Povezave - mesto in reka" - MBA Krakow 2019, Poljska

Natečaj želi navdihniti refleksije, meditacije in vzpodbuditi domišljijo v procesu razumevanja, sodelovanja in ustvarjanja novega odnosa med mestom Krakow ter reko Vistulo, ki teče skozi njegovo središče. Mednarodni bienale arhitekture bo v Krakowu potekal 8. in 9. oktobra 2019.

Natečaj je zasnovan v treh kategorijah: A / arhitekturno urbanistični natečaj; B / pisni prispevki, manifesti; C / multimedijski natečaj

Rok oddaje za vse 3 kategorije: 4. september 2019

1. nagrada kat. A: 50.000,00 PLN

1. nagrada kat. B: 10.000,00 PLN

1. nagrada kat. C: 10.000,00 PLN

Več>>


Leonardo 2019; Minsk, Belorusija

Bienale za mlade arhitekte do 40 let "Leonardo 2019" poteka v okviru beloruskega festivala arhitekture. Bienale je skozi leta postal mednarodno prepoznan in na njem sedaj sodeluje že več kot 300 razstavljalcev iz 28ih držav, ki se potegujejo za nagrade s svojimi izvedenimi, kot tudi idejnimi projekti.

Kontakt: minskleonardo@gmail.com

Več>>


Rail Baltica - Ülemiste terminal; Tallin, Estonia

Razpisan je mednarodni arhitekturni natečaj za zasnovo potniškega terminala ter ureditev okoliškega javnega prostora, v skupni izmeri 10ha. Terminal se bo nahajal v glavnem mestu Estonie - Tallinu.

Več>>

Novi rok oddaje: 3. september 2019


Urbanistični natečaj v mestu Tampere, Finska

Mesto Tampere se je odločilo, da na lokaciji sedanje mestne čistilne naprave, uredi stanovanjske in zelene površine. V ta namen so objavili mednarodni natečaj.

Podrobnosti>>

Program>>


Europan 15 na Norveškem

Tri norveška mesta - GUOVDAGEAIDNU, RØDBERG in RAUFOSS, sodelujejo pri 15. Europan natečaju.

Podrobnosti>>.

Registracija: www.europan-europe.com

Rok za oddajo: 28.7.2019

Več informacij: post@europan.no


Koncertna dvorana v Vilni

Podrobnosti>
Spletna stran natečaja>
 


Center znanosti in inovacij v Tripoliju, Libanon

Podrobnosti>
Spletna stran natečaja>

 


Europan 2019

Razpis paketa natečajev pod delovnim naslovom "Produktivna mesta - 2" je predviden 18.3.2019.

https://www.europan-europe.eu/
 


Wienerberger Brick Award 2020

Družba Wienerberger že devetič razpisuje neodvisni natečaj Brick Award za izjemne opečnate zgradbe z vsega sveta in vas vabi, da prijavite svoje projekte.

Podrobnosti>

 


Savki Square Competition- Belgrade, Serbia

CITY OF BELGRADE In cooperation with the Union of Architects of Serbia,
Poll Based, Architectural and Urban One-phase Competition for Savski Square area and Square at the corner of Karađorđeva and Travnička Streets, Savski Venac Municipality, Belgrade, Serbia

Competition Programme and the Competition documentation can be downloaded via the link:
http://u-a-s.rs/konkursi/item/293-competition-programme-for-savski-sqare-area-and-square-at-the-corner-of-kara%C4%91or%C4%91eva-and-travni%C4%8Dka-streets-belgrade-serbia.html

 


 

Conceptual Design of the Anna-rét Mass Location and Memorial Place in Budapest Capital Hegyvidék 12th District

https://www.hegyvidek.hu/onkormanyzat/egyeb-palyazatok/announcement
 


Building 4Humanity Resilient Design Competition

The 8th International Conference on Building Resilience (ICBR) is organizing an international design contest: the Building 4Humanity Resilient Design Competition, which welcomes applications from interdisciplinary teams composed of professionals or students. More information can be found in the attached flyer and on the Resilient Design Competition's website (accessible through the 8th ICBR’s website).