Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

novice

 

Novela Zakona o javnem naročanju v medresorski obravnavi

25.02.2021 14:03

Danes, 25. 2. 2021 se zaključuje medresorska obravnava osnutka predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o javnem naročanju (ZJN-3b).

zakon v medresorskem usklajevanju >>
pripombe ZAPS >>
apel za ohranitev obveznosti javnih arhitekturnih natečajev >>
februarski medijski razmisleki o posledicah predlaganih sprememb ZJN in GZ

22.02.2021 14:01

Člane in javnost vabimo k spremljanju februarskih medijskih razmislekov o posledicah v prostoru in stroki, ki bi jih prinesle predlagane spremembe ZJN in GZ. Do objav zaklenjenih vsebin v Delu lahko člani dostopate preko klipinga >> 

Urša Vrhunc v Sobotni prilogi Dela 30.1.2021 >>
Tomaž krištof za Outsider 5.2.2021 >>
Jurij Bernard za STA 5.2.2021 >>
 
Vasilij Krivec za Finance 5.2.2021 >> 
Boris Matič za Sobotno prilogo Dela 6.2.2021 >> 
ZAPS, UL FA, UL FAGG, UL BF, UM FGPA, ZVKDS, MOL, MOM, MAO, SSMOL, DAL, DKS, OHS, IPOP, DESSA in sopodpisniki za Objektiv Dnevnik, 6.2.2021 >> 
IZS, FAGG, GZS in sopodpisniki za Delo 6.2.2021 >> 
Tomaž Krištof, Črtomir Remec, Lenka Kavčič za RTV SLO, 8.2.2021 >> 
M.Z. za MMC RTVSLO, 8.2.2021 >> 
Peter Pahor za Dnevnik, 9.2.2021 >> 
Saša Bojc za Delo, 10.2.2021 >> 
Matija Bevk 
radijski intervju na RadioPrvi (43:38), 10.2.2021 >>
Mihael Dešman za Sobotno prilogo Dela, 13.2.2021 >> 
Peter Pahor za Dnevnik, 13.2.2021 >> 
Danes je nov dan, 16.2.2021 >> 
Matej Zwitter za Oštro, 18.2.2021 >> 
Aleš Vrhovec za Sobotno prilogo Dela 20.2.2021 >> 
Peter Gabrijelčič za Sobotno prilogo Dela 20.2.2021 >> 
Ivan Puc za Reporter 21.2.2021 >> 
Lajovic, Škraba, Krištof, Matić, Pogačnik za Radio Slovenija 1 Studio ob 17ih, 22.2.2021 >> 
Arne Vehovar za Dnevnik, 24.2.2021 >> 
Tomaž Krištof za AnaAsicSic >> 
Andrej Bernik, Francija za Outsider, 25.2.2021 >>
Boris Bežan, Španija za Outsider, 26.2.2021 >>
Janez Lajovic za Sobotno prilogo Dela 27.2.2021 >> 
Razpisan je natečaj za Glavni trg v Vipavi

21.02.2021 11:07

Razpisan je nov javni, projektni, enostopenjski natečaj za za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za ureditev Glavnega trga v Vipavi. Osrednji predmet natečaja je celovito arhitekturno, krajinsko in likovno urejanje odprtih javnih površin v središču naselja Vipava, ki ga določa območje Glavnega trga od Ulice Vojana Reharja na severu do Vojkove ulice na jugu, v drugem, idejnem delu natečaja, pa urbanistična navezava širšega območja do Goriške ceste na zahodu. Razpisovalec natečaja je občina Vipava v sodelovanju z ZAPS. Rok oddaje je 20.4.2021.

Vabljeni k sodelovanju!


podrobnosti na strani Natečaji – aktualni >>
Umrl je arhitekt Milan Mihelič (1925-2021)

19.02.2021 13:47

Milan Mihelič je bil arhitekt in urbanist največjega formata, eden najpomembnejših 20.stoletja, ki je v slovenskem in tudi jugoslovanskem prostoru snoval in gradil velikopotezne urbanizme in drzno arhitekturo. Njegova drznost pa se ni odražala zgolj v zasnovah in izvedbah, temveč tudi v načinu profesionalnega življenja, kjer je brezkompromisno sledil poslanstvu in deloval avtonomno, ne da bi pripadal kateremu koli strokovnemu ali političnemu krogu. Takšna izbira nikoli, za nikogar, v nobenem režimu ali poklicu, ni lahka, za sposobne, neodvisne in pogumne pa je zares edina, vsaka druga bi bila potratna.

Milan Mihelič je znan po tem, da je zmagoval natečaje in tako prihajal do dela. Loteval se je prestižnih in velikih projektov in bil, v odkritem soočenju idej z močno kunkurenco sodobnikov, tako rekoč nepremagljiv. V svojem življenjskem opusu ima okoli šestdeset realiziranih del, še vsaj dvakrat toliko nerealiziranih in nešteto udeležb na natečajih. Mnogi kolegi so mu talent in uspeh težko oprostili. Ljubljanski urbanizem mu je oklestil marsikateri z natečajem pridobljen projekt, družbi in mestu pa s tem odrekel izvenserijsko arhitekturo.
Na Bavarskem dvoru je Mihelič zmagal 4 natečaje in med leti 1963-72 zasnoval moderno idejo severnih ljubljanskih vrat. Celovito je definiral novo nevralgično točko mestnega poslovnega in gospodarskega središča, uravnal prostorska neskladja in spopad prometnih infrastruktur. Od njegovih zamisli je realiziran le fragment, stolpnica S2, ki označuje osrednji del danes programsko in oblikovno nekonsistentne kompozicije.

V pogovoru je gospod Mihelič deloval kot racionalen, k cilju orientiran človek, inženir. Lahko bi površno rekli, da je bil zagrenjen, v resnici pa je bil kritičen in razočaran, kot je lahko razočaran le posameznik, ki vse svoje moči usmeri v vizijo boljše družbe in v prizadevanje za boljši prostor in ima občutek, da ga pri tem okoliščine ovirajo. Kot nekdo, ki mu je žal, da z obojim, družbo in prostorom, v imenu napredka in razvoja, upravljajo napačni ljudje.
Miheliča zgodovina označuje kot arhitekta, ki je modernizem, funkcionalizem, brutalizem in postmodrnizem kritično vgrajeval v svoje projekte, ob tem pa uveljavil lasten arhitekturni jezik. Bil je izvrsten konstrukter, oblikovalec in inovator, mojster detajla in izumitelj arhitekturnih in instalacijskih elementov. Bil pa je tudi duhovit človek iskrivega duha, raziskovalnega in eksperimentalnega nemira, dobro informiran ustvarjalec, ki je svoj poklic jemal skrajno resno in ga pripeljal do perfekcije. Obvladal je vsa merila, navduševale so ga sodobne tehnologije gradnje in nova gradiva, eksperimentiral je s konstrukcijo, prostorsko zasnovo, likovnim izrazom in z mešanico vsega izgradil avtorski modernistični slog, s katerim je suvereno reševal probleme množic in elit.

Tako kot vsak ustvarjalec, je imel svoj najljubši projekt: Klavir v Ljubljani in veleblagovnici v Novem sadu in Osijeku; svoj najgrenkejši projekt: amputirana severna mestna vrata na Bavarskem dvoru; svoj prvi projekt: Gospodarsko razstavišče v soavtorstvu; in projekt za katerega najbolj obžaluje, da ni bil realiziran: prizidek k Narodni galeriji. A to je le peščica. Znamenite so njegove in Arnautovućeve stolpnice v Savskem naselju, Stolpnice na Kersnikovi, nadstrešek za Petrol na Tivolski, veleblagovnica Slovenijales, poslovna stavba Konstrukta in stanovanjska stolpnica RTV na Dunajski ter stanovanjski dvojček na Peričevi, ki sta ga prijatelja in sodelavca Ilija (Arnautović) in Milan (Mihelič) razvila kot fluiden prostor okrog jedra - 'makete sanitarnega vozla v naravni velikosti' - vsak v lastno družinsko hišo.

Šestdeseta in sedemdeseta so bili časi, ko se je družbeni napredek manifestiral materialno in se izražal v arhitekturi. Mihelič je eksperimentiral s stanovanjsko matriko sodobnih stanovanj, zgradil je paradne poslovne hiše za paradne gospodarske družbe, za avtomobile, ta sinonim razvoja, je ustvaril primerljivo vznemirljivo konstrukcijo bencinskega servisa, za veleblagovnico je razvil novo tipologijo ne preveč perforirane škatle za bleščečo vsebino, za Mednarodno avtomatsko telefonsko centralo (Klavir) pa morda najmočnejšo ljubljansko ikono modernizma, valoviti odsevni screen na najbolj metropolitanskem križišču v mestu.

Med potjo so ga dvakrat nagradili s Prešernovo nagrado, enkrat z nagrado Prešernovega sklada, zvezno in republiško Borbino nagrado, Župančičevo nagrado in s Plečnikovo za življenjski opus ter kot rednega člana sprejeli v Slovensko akademijo znanosti in umetnosti. Postal je tudi častni član Zbornice za arhitekturo Slovenije. Stane Bernik se je posvetil njegovemu delu v dveh monografijah. V Ljubljani se je moral z vsemi napori, tudi tožbami, boriti za avtorske pravice svoje arhitekture. V Osijeku so s ponosom in verodostojno rekonstruirali njegovo v požaru v 80' popolnoma uničeno veleblagovnico. Milan Mihelič se je svoje ustvarjalne moči dobro zavedal in si je želel, da bi ga družba do skrajnosti izkoristila, on pa bi ji z veseljem dal vse, kar je zmogel. In zmogel je ogromno.

Hvala spoštovani kolega in gospod Mihelič, za vašo briljantno arhitekturo, za vaše visoke strokovne in etične standarde in vaš neprecenljiv prispevek k plemenitenju slovenske kulture.

Urša Vrhunc
akcijski nakup BIM programske opreme ALLPLAN 21 in ACAD-BAU

16.02.2021 15:32

Podjetji Baldinistudio SL d.o.o. ponovno organizirata akcijo nakupa BIM programa za arhitekturno načrtovanje ALLPLAN ARCHITECTURE 21, in sicer po akcijski ceni za člane ZAPS za 2.399 EUR + DDV (polna cena brez popusta je 6.495 EUR DDV). Akcija se bo zaključila 29. marca 2021.

podrobnosti >> 

 

Podjetje Arhinova ponuja akcijske cene za nakup konkurenčne BIM programske opreme ACAD-BAU. ​Znižana cena za člane ZAPS je 1.800 € + ddv (redna znaša 2.822 € + ddv). Akcija vključuje ACAD-BAU trajno licenco in 1-letno vzdrževanje, ki vključuje nove različice in brezplačno podporo za obdobje 1 leta. Ponudba velja do 31.3.2021.

podrobnosti >> 
OHS: Arhitektura v lesu danes za jutri

16.02.2021 09:38

Odprte hiše Slovenije so pripravile veliko arhitekturno razstavo z naslovom: Arhitektura v lesu danes za jutri >>, ki bo na ogled na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani od 15. 2. - 30. 4. 2021.
Vabljeni na kulturni spomladanski sprehod!
akcijski nakup BIM programske opreme ARCHICAD 24

15.02.2021 16:45

Zaradi velikega zanimanja Pilon v sodelovanju z ZAPS tudi v letu 2021 ponavlja akcijo skupinskega nakupa BIM programa za arhitekturno načrtovanje ARCHICAD 24. Skupinski nakup omogoča cenovno bistveno ugodnejši prehod na BIM in osvajanje novih kompetenc pri načrtovanju.
Akcija se bo zaključila 2. marca 2021. Akcijska ZAPS cena: 2.600 EUR + ddv (namesto običajne 4.600 EUR + ddv)

informacije >>
prijava na skupinski nakup ZAPS >>

Cena vključuje: • vključena je trajna licenca programa Archicad 24 z vključemim orodjem za energetsko oceno objekta • vključuje slovensko predlogo in katalog materialov po PURES • vključen je vgrajen MEP Modeler za 3D modeliranje strojnih, vodovodnih in elektro inštalacij • vključuje osnovno Archicad izobraževanje za hitrejše osvajanje dela s programom • vključen BIM server BIMcloud Basic za istočano sodelovanje več projektantov na istem projektu • vključena bogata generična knjižnica in knjižnice slovenskih in tujih proizvajalcev • vključen BIMx app za ogled projekta na mobilnih napravah in podporo na gradbišču • vključuje integriran Cinema Render pogon za izdelavo vizualizacij • vključuje tudi prihodnjo novo verzijo programa ARCHICAD 25, ki bo izšla poleti • vključuje program Twinmotion za izdelavo vizualizacij in animacij v realnem času • vključuje brezplačen dostop do spletnega portala GraphisoftLearn z izobraževalnimi vsebinami (video online tečaji, webinarji, e- knjižice z delotoki)

V sklopu ZAPS skupinskega nakupa, bo zaradi epidemije za vse udeležence organiziran dostop do brezplačnega Archicad osnovnega izobraževanja preko spleta. nakup vključuje tudi pripadajoča navodila v obliki skripte s predstavitvijo postopkov v pisni in grafični obliki, ki jo dobijo vsi udeleženci izobraževanja v digitalni obliki.

Gornja ponudba zahteva sklenitev pogodbenega vzdrževanje ArchiPLUS , ki je prvo leto obvezno, kasneje pa ga lahko prekinete vsaj mesec dni pred zaključkom. Strošek vzdrževanja se plačuje kvartalno (štirikrat letno po 182 eur + ddv).
mednarodni posvet »Zeleni ukrepi Urbane agende EU in Evropski zeleni dogovor«

15.02.2021 13:36

MOP, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja, vas vabi na mednarodni posvet »Zeleni ukrepi Urbane agende EU in Evropski zeleni dogovor«. Posvet bo potekal v četrtek, 18. marca 2021, 13.00-16.30, preko spleta.

Posvet bo posvečen ubrani razsežnosti Evropskega zelenega dogovora in povezavi z Urbano agendo EU. Drugi del posveta se bo osredotočal na konkretne teme Urbane agende – krožno gospodarstvo, na naravi temelječe rešitve in boljšo zakonodajov podporo urbanemu razvoju.
Organizatorja: Evropska mreža znanja za urbana okolja (EUKN) in Ministrstvo za okolje in prostor. Vljudno vabljeni!

program >>
prijava >> 
Protiustavnost plačljivosti obveznih standardov SIST

11.02.2021 13:20

Zbornica za arhitekturo in prostor je na Ustavno sodišče RS podala pobudo za oceno ustavnosti Zakona o standardizaciji (ZSta-1), po katerem so lahko obvezni standardi plačljivi. Ustavno sodišče je zavrnilo takojšnje zadržanje izvrševanja spornega člena zakona, našo pobudo pa je sprejelo v nadaljnjo obravnavo.

Pomembno pa je ločeno mnenje ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča, da je protiustavnost tako očitna, da bi jo Ustavno sodišče moralo takoj ugotoviti. Na podlagi ločenega mnenja bo ZAPS pozvala vlado in državni zbor RS, da pripravijo in sprejmejo spremembe zakona, ki bodo odpravile plačljivost obveznih standardov.

objava Ustavnega sodišča RS >>
ločeno mnenje ddr Klemen Jaklič >>
ARHITEKTURA INVENTURA 2018-2020

11.02.2021 12:16

Razstava Arhitektura inventura >> je tradicionalna bienalna pregledna razstava članov Društva arhitektov Ljubljane. Letošnja, deseta po vrsti, ki se bo med 12. februarjem in 11. aprilom 2021 ponovno odvila v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma, bo predstavila prerez snovanja članov Društva v zadnjih dveh letih. Na razstavi bo več kot 150 avtorjev pokazalo 117 arhitekturnih in 16 študentskih projektov, od urbanističnega načrtovanja, do arhitekturnih zasnov in prenov javnih zgradb, večstanovanjskih stavb, enodružinskih hiš in interjerjev, pa tudi projekte grafičnega in industrijskega oblikovanja ter pisanje o arhitekturi. Virtualno odprtje bo v petek, 12. februarja 2021, v Veliki sprejemni dvorani CD. V času razstave bo preko spleta potekalo 6 arhitekturnih predavanj in 6 študentskih predstavitev pod skupnim naslovom Odporna arhitektura.
KULTURNI PRAZNIK

08.02.2021 15:59

Spoštovane kolegice in kolegi, želimo vam lep kulturni dan! Letos ima stroka vse razloge za praznovanje, saj gresta po ena velika Prešernova nagrada in nagrada Prešernovega sklada v roke arhitektom. Za življenjski opus jo, po sedemnajstih letih premora za arhitekturo, prejme Marko Mušič, za Materinski dom in Poslovno stavbo TEM Čatež pa prodorna ekipa Budja-Jereb-Majoranc. Hvala spoštovani kolegi, za vaš doprinos k nacionalni kulturi in iskrene čestitke! Arhitekturna skupnost se veseli in praznuje z vami.
Natečaj za urbano prenovo medicinskega območja Vodmat je zaključen

05.02.2021 12:12

Natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za urbano prenovo medicinskega območja Vodmat je zaključen. Prvo nagrado >> je prejela projektna skupina Katušić Kocbek Arhitekti: Davor Katušić, d.i.a. MA BiA Jana Kocbek, u.d.i.a. Aljoša Kotnjek, m.i.a. Karla Jelić Balta, m.i.a. Antonija Anđelić, m.i.a. Ivana Đurđević, m.i.a.

Vabljeni na ogled vseh natečajnih rešitev na povezavi >>

Zmagovalcem iskreno čestitamo, vsem udeležencem pa se zahvaljujemo za sodelovanje.
pripombe ZAPS na osnutek novele ZJN-3

05.02.2021 11:11

ZAPS je v sklopu javne obravnave osnutka predloga ZJN-3, Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o javnem naročanju (EVA: 2020-3130-0004) Ministrstvu za javno upravo 25.1.2021 posredovala pripombe in predloge.

pripombe ZAPS na ZJN-3 >>
natečaj za Vodni center Brežice je zaključen

04.02.2021 13:19

Natečaj za izbiro najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije za dostopni Vodni center Brežice je zaključen. Prvo zvišano nagrado >> je prejela ekipa avtorjev: 
- krajinskih arhitektov (Landstudio 015, d.o.o.): Jana Kozamernik, univ. dipl. inž. kraj. arh. Nika Marn, mag. inž. kraj. arh. Živa Pečenko, mag. inž. kraj. arh. Tom Pogačar, mag. inž. kraj. arh. Urška Kristina Škerl, MA arh. urb in
- arhitektov (Elementarna d.o.o.): Rok Staudacher, mag. inž. arh. Ambrož Bartol, mag. inž. arh. Dominik Košak, mag. inž. arh. Miha Munda, mag. inž. arh. Matevž Zalar, univ. dipl. inž. arh.
 

Vabljeni na ogled vseh natečajnih rešitev na povezavi >>

Zmagovalcem iskreno čestitamo, vsem udeležencem pa se zahvaljujemo za sodelovanje.
Stališče matične sekcije krajinskih arhitektov do GZ-1

03.02.2021 20:46

Matična sekcija krajinskih arhitektov je pripravila stališče do sprememb gradbene zakonodaje, ki zadevajo projektiranje odprtega prostora. Krajinski arhitekti pozivajo k spoštovanju med strokami, prav tako pa tudi k jasni opredelitvi strokovnega vodenja projektov glede na kompetentno in prevladujočo stroko.

stališče MSKA do GZ-1 >>
13 Nominacij za nagrado Mies van der Rohe

03.02.2021 18:51

Trinajst izvedb slovenske arhitekture se poteguje za prestižno nagrado Mies van der Rohe - Evropsko nagrado za sodobno arhitekturo 2022. Vsem želimo veliko uspeha pred mednarodno žirijo!

Scapelab: Tehnološko središče ELES, OFIS: Stopniščna hiša, Medprostor: Hiša Hribljane   

Curk Arhitektura: Ekohiša BIC, Kontra arhitekti: Športni center Trebelno in dozidava šole, ARREA: Obnova prostorov v gradu Grad, Bevk Perović: Nova Galerija in kazemate, Wiener Neustadt (avstrijska nominacija)  

OFIS: Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, ATELIERarhitekti: Sv. Urh, razstava 1941-1945, Bevk Perović: Islamski center 

Air arhitekti: Velodrom in atletska dvorana, Medprostor: Prizidek nove telovadnice k OŠ Vižmarje Brod, ATELIERarhitekti: Prenova Glavnega trga v Novem mestu, Arhitektura: Hiša za oblikovalko keramike  

nominacije >>
Novi evropski Bauhaus: Komisija začela fazo zasnove

03.02.2021 17:33

Predsednica Evropske komisije z veseljem sporoča, da se je v ponedeljek, 18. januarja 2021, uradno začela prva etapa sooblikovanja Novega evropskega Bauhausa, katerega vrednote so trajnost, vključenost in estetika. Vabljeni oblikovalci, arhitekti, inženirji, znanstveniki, študentje in ustvarjalci, da delite svoje ideje za zeleno in vključujočo prihodnost. Vabimo vas k sodelovanju v začetni, tako imenovani 'fazi zasnove', o kateri lahko več preberete na spletnem mestu New European Bauhaus >> 

K 'fazi zasnove' lahko prispevate do tega poletja, na treh področjih:

1. Delite na spletnem mestu NEB >>  
- obstoječi navdihujoči primeri, 
- izzivi in potrebe, za katere bi moral poskrbeti novi evropski Bauhaus,
- ideje za novo evropsko akcijo in skupnost Bauhaus,

2. Organizirajte pogovor >> s strokovnjaki z različnih področij in naložite svoje poročilo na spletno mesto NEB. Na spletnem mestu NEB boste našli priročnik, ki vam bo pomagal voditi takšne okrogle mize.

3. Prijavite se in postanite partner NEB >>
Navodila MOP glede določanja gradbene parcele

03.02.2021 13:19

Članom posredujemo navodila MOP glede določanja gradbene parcele v prehodnem obdobju do uvedbe prostorsko informacijskega sistema.

gradbena parcela navodila MOP >>
6. DAN ODPRTIH ATELJEJEV arhitektk, oblikovalk in gradbenic

03.02.2021 12:56

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2021, Center arhitekture Slovenije po vsej Sloveniji organizira 6. Dan odprtih vrat ateljejev arhitektk, oblikovalk in gradbenic. Dan odprtih vrat ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.

Arhitektke, gradbenice in oblikovalke vabimo, da odprejo vrata svojega ateljeja ali delavnice in razkažejo svoje delo in projekte. Prijavite se lahko do 20. februarja 2021.

spletna prijavnica >> 
več o projektu >> 
Program projektov eProstor - eNovice št. 14

01.02.2021 19:11

Izšla je nova številka eNovice projekta Program projektov eProstor. Do vsebine lahko dostopate na spodnji povezavi.

eNovice št.14 >>
 arhiv novic:

september 2021
avgust 2021
julij 2021
junij 2021
maj 2021
april 2021
marec 2021
februar 2021
januar 2021

december 2020
november 2020
oktober 2020
september 2020
avgust 2020
julij 2020
junij 2020
maj 2020
april 2020
marec 2020
februar 2020
januar 2020

december 2019
november 2019
oktober 2019
september 2019
avgust 2019
julij 2019
junij 2019
maj 2019
april 2019
marec 2019
februar 2019
januar 2019

december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
avgust 2018
julij 2018
junij 2018
maj 2018
april 2018
marec 2018
januar 2018

december 2017
november 2017
oktober 2017
september 2017
julij 2017
junij 2017
maj 2017
april 2017
marec 2017
februar 2017
januar 2017

december 2016
november 2016
oktober 2016
september 2016
avgust 2016
julij 2016
maj 2016
april 2016
marec 2016
februar 2016
januar 2016

december 2015
november 2015
oktober 2015
september 2015
avgust 2015
julij 2015
junij 2015
maj 2015
april 2015
marec 2015
februar 2015
januar 2015

december 2014
november 2014
oktober 2014
september 2014
julij 2014
junij 2014
maj 2014
april 2014
marec 2014
februar 2014
januar 2014

december 2013
november 2013
oktober 2013
september 2013
avgust 2013
julij 2013
junij 2013
maj 2013
april 2013
marec 2013
februar 2013
januar 2013

december 2012
november 2012
oktober 2012
september 2012
avgust 2012
julij 2012
junij 2012
maj 2012
april 2012
marec 2012
februar 2012
januar 2012

december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
avgust 2011
julij 2011
junij 2011
maj 2011
april 2011
marec 2011
februar 2011
januar 2011

december 2010
november 2010
oktober 2010
september 2010
avgust 2010
julij 2010
junij 2010
maj 2010
april 2010
marec 2010
februar 2010
januar 2010

december 2009
november 2009

0000