Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Opeka in arhitektura
stalni sopotnici

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije napoveduje zadnjo razstavo v Hiši arhitekture v letu 2011 z naslovom "Opeka in arhitektura, stalni sopotnici".

Opeka - gradbeni material s tradicijo, ki sega vse od časov Rimljanov, se skozi celotno obdobje odlično prilagaja sodobnim trendom. S kontinuirano tehnološko posodobitvijo in optimizacijo, gradnja z opeko dosega ekonomsko učinkovitost, izpolnjuje ekološke in gradbeno fizikalne zahteve. Uporabiti jo je možno v raznolikih aplikacijah v arhitekturi.
Podjetje Wienerberger že od leta 2004, vsaki dve leti organizira natečaj za najlepše opečne zgradbe iz celega sveta. Nagrade podeljuje mednarodna žirija svetovno priznanih arhitektov. Na razstavi bodo predstavljeni domači in tuji projekti, ki so bili nagrajeni ali nominirani za nagrado BRICKAWARD.

Otvoritev razstave bo v sredo 14. decembra ob 19.30 uri, v galeriji Hiše arhitekture, na Vegovi 8 v Ljubljani. Razstava bo na ogled vsak delovnik med 8. in 16. uro od 14. decembra 2012 do 13. januarja 2012.

Pred razstavo bo ob 18.00, v prostorih Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, predavanje o uporabi opeke v arhitekturi.