Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

stalno poklicno usposabljanje

 

Z uveljavitvijo Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti (v nadaljevanju ZAID), je stopil v veljavo tudi Splošni akt o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, pooblaščenih krajinskih arhitektov in pooblaščenih prostorskih načrtovalcev.
(UL RS, št. 40/2018);  Spremembe in dopolnitve 2019 (UL RS, št. 68/2019);  Čistopis 15.11.2019.

Stalno poklicno usposabljanje (v nadaljevanju SPU) je dolžnost vseh članov ZAPS s ciljem ohranjanja visoke ravni strokovne usposobljenosti, zaradi zagotavljanja javnega interesa in zaščite potrošnikov. SPU se izvaja na podlagi letnega programa stalnega poklicnega usposabljanja (v nadaljevanju letni program), ki ga sprejme upravni odbor ZAPS na predlog komisije za izobraževanje, ki jo sestavljajo predstavniki vseh matičnih sekcij ZAPS, najpozneje do 1. februarja tekočega leta. Letni program je v nekaterih vsebinah (predavatelji, natančna vsebina predavanja, ...) okviren in se lahko še dopolnjuje ali spreminja.

Letni program, ki je objavljen na spletni strani ZAPS, predstavlja nabor raznolikih tematik vseh treh matičnih sekcij ZAPS in pokriva štiri osnovne vsebinske sklope:
- zakonodaja in standardi (sklop A),
- teorija in referenčna praksa (sklop B),
- tehnologija, materiali in tehnika (sklop C) ter
- poslovanje in management (sklop D).

Seznama z objavljenimi izobraževanji, ki so v organizaciji ZAPS oz. drugih pravnih subjektov z akreditiranim programom, sta objavljena na spletni strani ZAPS in se sproti dopolnjujeta.

Član ZAPS mora v koledarskem letu zbrati najmanj 6 (šest) kreditnih točk. Podrobnejša merila so objavljena tukaj>>.

Vabimo vas, da se izobraževanj udeležite v čim večjem številu!