Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

novice

 

Anketa o delovanju ZAPS

Namen ankete je bil pridobiti stališča članov ZAPS do aktualnih vprašanj stroke, ugotoviti slabosti v dosedanjem delovanju ZAPS in pridobiti izhodišča za nadaljnje delo.

Anketa je bila izvedena s pomočjo vprašalnika dosegljivega preko svetovnega spleta. Vabila k sodelovanju so bila poslana na naslove elektronske pošte iz baze ZAPS ter na naslove članov, ki so posredovali naslove naknadno na osnovi poziva objavljenega na Arhiforumu. Poslanih je bilo 889 vabil, kar pomeni, da je bilo k sodelovanju povabljenih 64 % članstva (ZAPS je imel marca 2009 1385 članov). Zaradi preprečevanja morebitnih zlorab je bilo moč do ankete dostopati le z geslom. Anketa je bila anonimna. Izpolnjevanje ankete je potekalo med 12. marcem in 30. marcem 2009.

Anketo je v celoti ali deloma izpolnilo 436 članov ali 49 % tistih, ki jim je bilo posredovano vabilo, kar predstavlja 31,5 % članstva. Odziv članov je bil nad pričakovanji. Anketo je npr. izpolnilo več članov, kot se jih je udeležilo zadnjih volitev (24 %). Ocenjujemo, da je vzorec reprezentativen in omogoča relevanten vpogled v stališča članov ZAPS.

Rezultate ankete v celoti si lahko preberete tukaj.