Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

stalno poklicno usposabljanje

 

Predavanja v letu 2013

VELUX MODEL HOME 2020

Sreda, 04.12.2013 ob 16:00 v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana PREDAVANJE ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA PRIJAVLJENIH ODPADE!

Izhodišča:
Predstavitev vzorčnih eksperimentalnih stavb in dosedanjih izkušenj njihovih uporabnikov. Objekti so zgrajeni v sklopu projekta Model Home 2020 na pobudo skupine VELUX po konceptu Aktivne hiše, s posebnim poudarkom na bivalnem ugodju uporabnika ob upoštevanju energijske učinkovitosti in minimalnega vpliva na okolje.

Predavala bo Neža Močnik, univ.dipl.inž.arh., VELUX Slovenija, d.o.o.

Prijava:
Prijave z navedbo zadeve "Model home" sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

Podrobnosti >>


 


na vrh

Predstavitev knjige Prostorsko načrtovalska kompozicija

Torek, 03.12.2013 ob 17:00 uri v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Izhodišča:
Predstavitev knjige "Prostorsko načrtovalska kompozicija z zgodovinskim uvodom, teoretičnimi izhodišči in praktičnimi primeri".
Avtor bo vsebino povezoval z aktualnim dogajanjem v Sloveniji, kar bo uvod v diskusijo, ki bo sledila po predavanju.
Zainteresiranim udeležencem bo brezplačno na voljo omejeno število izvodov knjige.

Predaval bo avtor knjige prof. dr. Andrej Pogačnik, u.d.i.a.
Predstavitev

Prijava:
Prijave z navedbo zadeve "Prostorsko načrtovalska kompozicija" sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.


 


na vrh

FOTOVOLTAIKA I.

Sreda, 27.11.2013 ob 16:00 v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Izhodišča:
Osnove delovanja fotonapetostnih celic, tehnološki razvoj, načini namestitve, kaj mora arhitekt vedeti v kateri fazi, finančni vidik, prostorski vidik, integracija, primeri dobre arhitekturne prakse in praktične izkušnje.
Predaval bo prof.dr.Janez Krč univ.dipl.inž.el.
Predstavitev

Predstavitev enega od, iz arhitekturnega vidika, najbolj zanimih sistemov integracije fotonapetostnih modulov v stavbne elemente – Bramac premium in tehnologija izvedbe replik Plečnikovih strešnikov za cerkev Sv.Mihaela na Barju.
Predaval bo Igor Vintar, Bramac Slovenija
Predstavitev

Kotizacija in način plačila:
Izobraževanje je za člane ZAPS in za študente brezplačno.
Kotizacija za člane IZS znaša 20,00 €, za ostale udeležence pa kotizacija znaša 30,00 €.
Znesek kotizacije (s pripisom Fotovoltaika I.) ob prijavi nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki. Račun za plačilo kotizacije bomo izstavili po opravljenem izobraževanju. Pisna odjava, na podlagi katere bomo izvedli vračilo že plačane kotizacije, je možna najkasneje dva dni pred prijavljeno delavnico. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo stroške kotizacije vseeno zaračunali.

Prijava:
Prijave z navedbo zadeve "Fotovoltaika" (s potrdilom o plačani kotizaciji) sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si.

 na vrh

PROJEKTIRANJE SUHOMONTAŽNIH SISTEMOV II.

ZUNANJA SUHOMONTAŽNA STENA

Torek, 26.11.2013 ob 16:00 v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Izhodišča:
Zunanja suhomontažna stena Knauf
Suha montažna gradnja neusmiljeno izriva klasično gradnjo tudi na segmentu ovoja stavbe. Predstavili vam bomo sistem Knauf Aquapanel Outdoor - najnovejšo rešitev zunanjega ovoja stavbe z lahkimi energetsko učinkovitimi konstrukcijami.
Predvidena je strokovna debata.
Po zaključku delavnice je predvideno neformalno druženje in prigrizek.

Predaval bo Darko Zobarič, univ.dipl.inž.arh., Knauf Ljubljana d.o.o.

Prijava:
Prijave z navedbo zadeve "Suhomontažni sistemi II" sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.


 


na vrh

FASADNI IZOLACIJSKI SITEMI IZ PENJENEGA BETONA

Predavanje ODPADE!

Izhodišča:
Tehnološke inovacije odpirajo nova področja uporabe gradiv. Penjeni beton, ki je svojo konkurenčno prednost na področju klasične gradnje temeljil na hitrosti gradnje in boljšimi izolacijskimi lastnosti nosilnih elementov, z novimi izdelki in rešitvami posega tudi na področje obložnih (fasadnih) izolacij. Predstavljena bo mineralna toplotnoizolacijska plošča Ytong multipor, ki omogoča hitro izvedbo in ima odlične toplotnoizolacijske in požarne lastnosti ter ostale novosti pri sistemih iz penjenega betona.
Po zaključku predstavitve je predvideno neformalno druženje in prigrizek.na vrh

PROJEKTIRANJE SUHOMONTAŽNIH SISTEMOV I.

I. KLJUČNE ODLOČITVE PRI PROJEKTU, NORMATIVI IN POPISI
 

Sreda, 13.11.2013 ob 16.00 v prostorih ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana

Izhodišča:
Dosledno izvedbo naših zamisli si arhitekti lahko zagotovimo le z ustreznim tehničnim znanjem, pravilnimi odločitvami in ustreznimi navodili za gradnjo ter popisi, ki bodo vsebovali vse kar je potrebno, da bo izvajalac izvedel točno tisto, kar smo projektirali.

V sklopu Dodatnega strokovnega izobraževanja napovedujemo niz strokovnih predavanj, ki bo prilagojen potrebam in vlogi arhitekta v procesu gradnje.

Prva delavnica bo namenjena ključnim temam arhitektov pri projektiranju in izvedbi suhomontažnih sistemov: - izbira ustreznih sistemov in rešitev, kritični detajli in restive, povdarek na gradbeni akustiki in požarni zaščiti - zagotovitev kakovosti in obvladovanje stroškov (tehnični opisi - specifikacije, standardizirani popisi, obračuni in normativi) Ker je povdarek prve delavnice na specifikacijah in popisih vam tokrat predlagamo, da zraven povabite še vaše sodelavce za področje popisov. Na predavanju boste prejeli standardizirane popise del v digitalni obliki.
Po zaključku delavnice je predvideno neformalno druženje in prigrizek.

Predstavitve:

Suhomontažni sistemi_PREDAVANJE
GIZ Suha gradnja popisi, opisi
Načrtovanje suhomontažnih pregradnih sten
Potresno načrtovanje suhomontažnih konstrukcij
Požarne lastnosti suhomontažnih konstrukcij
Stene jaškov
Suhomontažne sanitarne podkonstrukcije
Suhomontažni estrihi
Zvočne lastnosti suhomontažnih in lesenih konstrukcij
 

Prijava:
Prijave z navedbo zadeve "Suhomontažni sistemi" sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

 


  


na vrh

Ruby vs. Mimica

Vabimo vas na predavanje v ponedeljek, 1.7.2013, ob 16.00 uri v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana

Andreas Ruby je arhitekturni kritik in teoretik. Bil je urednik revije Daidalos, leta 2001 pa je z Ilko Ruby ustanovil založbo "textbild", ki izdaja arhitekturne knjige, revije, kurira razstave ter svetuje arhitektom. Leta 2008 je ustanovil še založbo Ruby Press, ki se ukvarja izključno z izdajanjem knjig s področja arhitekture in umetnosti. Živi in dela v Berlinu, predan pa je sodobni arhitekturi in oblikovanju, pisanju, kuriranju razstav ter organiziranju simpozijev. Med drugim je predaval arhitekturno teorijo na Univerzi v Kasslu, na Univerzy Cornell, na the Ecole Polytechnique Féderale v Luzani ter na Universitat Politècnica de Catalunya v Barceloni.
Od leta 2002 je član uredniškega odbora Werk, Bauen + Wohnen. Od leta 2006 pa je v odboru nemškega Muzeja za arhitekturo. Redno objavlja članke s pordočja umetnosti in arhitekture v svetovnem in dnevnem tisku.
Andreas Ruby je član letošnje komisije, ki bo podelila nagrado Zlati svinčnik za odlično realizacijo.
Njegovo predavanje se bo osredotočilo na način promoviranja arhitekture skozi razstave, nagrade in simpozije.

Vedran Mimica je po izobrazbi arhitekt. Do nedavno je bil direktor študijskega programa na Berlage Institute na Nizozemskem. Pred tem je predaval je na Fakulteti za arhitekturo v Zagrebu in na podiplomskem študiju na Univerzi TU Delft. Svoje življenje je posvetil izobraževanju na področju arhitekture, vodil je številne mednarodno odmevne seminarje in delavnice, vsako leto organizira tudi International Design Seminars v Zagrebu. Je avtor številnih tekstov o arhitekturi in izbobraževanju na področju arhitekture, med drugim je soavtor knjige: Contemporary Croatian Architecture: Testing Reality / Sodobna hrvaška arhitektura: Testiranje realnosti.
Pred kratkim je končal obsežno raziskovalno delo z naslovom Croatian Archipelago New Lighthouses, / Hrvaški arhipelag novih svetilnikov, ki je plod sodelovanja med Nizozemskim ministrstvom za zunanje zadeve, Berlage Institutom in Hrvaško zvezo arhitektov. Projekt se ukvarja z razvojem turizma ob hrvaški obali, na kakšen način bolje integrirati naravne danosti krajine in lokalno kulturo v kontekstu globalnih gospodarskih sil. Leta 2007 je vodil kuratorsko skupino na Bienalu za arhitekturo v Benetkah.
Vedran Mimica je član letošnje komisije, ki bo podelila nagrade Zlati svinčnik za odlično realizacijo.
Njegovo predavanje se bo osredotočilo na sodobno hrvaško arhitekturo.

Udeležba za vse dogodke je brezplačna. Do zapolnitve mest prijave zbiramo na elektronski naslov: izobrazevanje@zaps.si

Predavanje je pripravljeno v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje. Organizatorji si pridržujejo možnost, do sprememb programa.


 


na vrh

Les v arhitekturi

Sreda, 5.6.2013 na Fakulteti za arhitekturo, Plečnikova predavalnica, Ljubljana

"Les v arhitekturi" je izobraževanje za arhitekte, študente arhitekture in investitorje. Na dogodku bodo predstavljeni različni vidiki gradnje z lesom, različni konstukcijski sistemi, kritični detajli, zaščita in obdelava lesa, požarna varnost in projektantske napake.


12.30
Registracija

13.00-15.00
Pozdrav in uvod
Sodobne inženirske rešitve so vedno bolj edinstvene in inovativne, tako kot je to tudi v arhitekturi: prof. Janez Koželj, univ.dipl.inž.arh.
Sodobna lesena gradnja od hiš do velikih javnih objektov: Marko Mrak, Jelovica
Novi arhitekturni pristopi v montažni gradnji: Miha Završnik ali Klara Pucko, Lumar
Konstrukcijske rešitve pri sodobni lesni gradnji: Janko Trebše, Marles
Diskusija

15.00-15.30
Odmor

15.30-17.00
Življenjska doba zaščitenega in nezaščitenega lesa na prostem: prof. dr. Miha Humar, Biotehniška fakulteta v Ljubljani
Termična modifikacija - s slovenskim lesom in znanjem do odpornega, stabilnega in trajnega gradbenega materiala ter kvalitetno izvedenih objektov: Gregor Rep, univerzitetni diplomirani kemik, Silvaprodukt d.o.o., Ljubljana
Požarna varnost – gradnja z lesom: Ivo Gostiša
Diskusija

17.00-17.15
Odmor

17.15-19.00
Lesene masivne nizkoenergijske hiše:
Riko hiše
Panelna montažna gradnja: Dražen Jurčevič, Rima hiše
Ali lahko projektantsko neznanje in napake pri izvedbi vplivajo na razvoj trajnostne sodobne lesene gradnje v Sloveniji? dr. Bruno Dujič, CBD gradbeno in poslovno projektiranje d.o.o.
Diskusija

Konferenco bo moderiral Aleš Vrhovec, univ.dipl.inž.arh..

Povzetki predavanj

PRIJAVE
Udeležba za vse dogodke je brezplačna. Do zapolnitve mest prijave zbiramo na elektronski naslov: barbara.pungercar@zaps.si.
Organizatorji si pridržujejo možnost, do sprememb programa.

 

       

 
         
         
                          


na vrh

Predstavitev programskega pripomočka za izdelavo elaborata in izkaza zaščite pred zunanjim hrupom v stavbah SONITUS 1


Četrtek 11. APRIL 2013 ob 15.00 uri v veliki sejni sobi ZAPS, Vegova 8, Ljubljana
 

Delavnico bodo vodili:
dr. Jurij PREZELJ, Fakulteta za strojništvo, Slovensko društvo za akustiko
Helena KOVAČ, vodja projekta ZAPS arhitekturna akustika – SONITUS 1
Luka PODBELŠEK – praktični prikaz izračuna na vzorčnem primeru

Izhodišča:
ZAPS je na podlagi zahtev Pravilnika o zaščiti pred hrupom v stavbah (Ur.l. RS 10/2012) in Tehnične smernice TSG – 1 005:2012 Zaščita pred hrupom v stavbah pripravila programski pripomoček SONITUS 1 za izdelavo elaborata in izkaza zaščite pred zunanjim hrupom v stavbah.
Pričakuje se, da bodo udeleženci predstavitve programa SONITUS 1 predhodno osvojili vsebine:
• Pravilnika o zaščiti pred hrupom v stavbah Ur.l. 10/2012,
• Tehnične smernice TSG – 1 005:2012 Zaščita pred hrupom v stavbah in
• predavanj o osnovah gradbene in arhitekturne akustike (predavatelj Sašo Galonja) ki so bila že izvedena na ZAPS.

Predstavitev bo trajala približno 2 šolski uri. Prikazan bo praktični primer uporabe.
Uporaba programa bo brezplačna za vse aktivne člane in članice matične sekcije arhitektov vpisane v Imenik ZAPS ob predhodni obvezni udeležbi na predavanju.

Več o programu SONITUS 1 >>

Prijava:
Število udeležencev na predstavitvi je omejeno na 30 oseb.

Delavnica je namenjena izključno aktivnim članom ZAPS matične sekcije arhitektov.
Glede na veliko število zainteresiranih in omejeno število prijav, bomo na ZAPS na osnovi izkušnje na delavnici 11.4., poskusili organizirati dodatne delavnice. Datume bomo objavili takoj, ko bodo določeni. Hvala za razumevanje!

 

 


PREDAVANJA V OKVIRU MESECA KRAJINSKE ARHITEKTURE 2013:


na vrh

Posegi na območjih kulturne dediščine

Torek, 2.4.2013 ob 18. uri v prostorih ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana

Predavateljica:
PETRA JERNEJEC BABIČ je krajinska arhitektka in deluje kot konservatorka na Zavodu za varstvo kulturne dediščine, OE Ljubljana.

Izhodišča:

Strokovna služba se vseskozi srečuje z neupoštevanjem posameznih gradiv za smernice ali kulturnovarstvenih pogojev pri posegih v registrirano dediščino. Ob zavedanju, da   je varstvo kulturne dediščine varstvo dobrin, podedovanih iz preteklosti, ki so opredeljene kot odsev in izraz vrednot, identitet, verskih in drugih prepričanj, znanj in tradicije je dejstvo, da je večina dediščinskih objektov in območij ob zadnjih valorizacijah v  bistveno slabšem stanju, zaskrbljujoče. Predavanje predstavlja nadaljevanje predstavitve Določanje urbanističnih meril in pogojev za gradnjo iz junija 2009, ko je bilo predstavljeno izvajanje zakonskih določil varstva. Na osnovi izhodišč, pomena in načina varstva bodo predstavljeni primeri dobre prakse kot tudi nerazumne odločitve, ki  so sprejete zaradi dejstva, da je registrirana dediščina, ki nima statusa spomenika varovana le posredno:  varstvo registrirane dediščine se namreč izvaja le prek nadzora posegov vanjo, kadar prostorski akt določa obveznost pridobitve kulturnovarstvenega soglasja za posege v dediščino.

Prijava:
Prijave na dodatna strokovna izobraževanja organizirana v okviru Meseca krajinske arhitekture 2013 sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

 


na vrh

Jesen v japonskih vrtovih in suhi vrtovi Mireia Shigemorija

Torek, 9.4.2013 ob 18. uri v prostorih ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana

Predavateljica:
mag. ALENKA POLUTNIK

Izhodišča:
Alenka Polutnik, ki je dolga leta dejavno  prispevala h kakovostnim prostorsko-načrtovalskim rešitvam v slovenskem prostoru, je v zadnjem času našla novo področje raziskovanja in izzivov s preučevanjem Japonske in njene kulture, filozofije, oblikovanja vrtov.
Japonska je dežela, ki je v naših mislih povezana z vrtovi, vrtovi pa z javorji in kamnito krajino suhih vrtov. Javor, momiji, predstavlja ikono japonskih vrtov in je priljubljen objekt japonske umetnosti, poezije, literature, keramike, slikarstva. Jesen v japonskih vrtovih je poleg pomladi, časa ko cvetijo češnje, najbolj atraktiven čas za oglede vrtov. Dnevno spreminjanje in stopnjevanje intenzivnosti barv javorjevih listov v jeseni je težko pričakovani trenutek mnogih obiskovalcev, ki z veliko vnemo obiskujejo priljubljene lokacije, kjer se javorji najlepše obarvajo in oblikujejo čudovite vrtne scene.
Druga posebnost Japonske so suhi vrtovi, simbolna kamnita krajina, ki jih bomo spoznali iz predstavitve suhih vrtov Mireia Shigemorija, umetnika vrtov iz preteklega stoletja.

Prijava:
Prijave na dodatna strokovna izobraževanja organizirana v okviru Meseca krajinske arhitekture 2013 sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

 


na vrh

Načrti krajinske arhitekture v očeh izvajalcev zasaditev

Torek, 16.4.2013 ob 18. uri v prostorih ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana

Predavatelja:
ANDREJA VUČER in ANDREJ STRGAR

Izhodišča:
Predavatelja skozi celotno strokovno pot delujeta kot načrtovalca vrtov in ostalih zasaditev  ter vodita  izvajanje zasaditev. Na predavanju, ki bo še posebej zanimivo za vse projektante krajinskih načrtov,  bosta prikazala zadrege in težave, s katerimi se srečujeta pri pripravi ponudb na podlagi prejetih razpisov. Ti so večkrat poenostavljani in nedorečeni in kot taki ne omogočajo primerljivosti med različnimi ponudniki, kar je slabo za ponudnika (kriterij najnižje cene), naročnika (ne ve točno kaj bo dobil) in tudi projektanta (izvedba je lahko zelo drugačna, kot je koncept oblikovanja v načrtu). Predstavila bosta tudi praktične napotke, kako lahko projektanti z primernimi popisi in načrti dosežejo, da pri izvajanju del ne prihaja odstopanj od projekta.

Prijava:
Prijave na dodatna strokovna izobraževanja organizirana v okviru Meseca krajinske arhitekture 2013 sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

 


na vrh

Nadzor in ukrepanje inšpekcije za okolje in naravo

Torek, 23.4.2013 ob 18. uri v prostorih ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana

Predavateljica:
NEVENKA ŽVOKELJ:
 
Izhodišča:
Prostorski načrtovalci se pri svojem delu srečujejo s številnimi okoljskimi omejitvami, ki zahtevajo iskanje optimalnih, z omejitvami skladnih projektnih  rešitev.  Namen predavanja je predstavitev zakonskih omejitev Zakona o varstvu okolja, Zakona o vodah, Zakona o ohranjanju narave ter posledic neupoštevanja predpisov pri posegih v prostor in okolje tako za načrtovalce kot tudi za investitorje.

Predavateljica ima bogate izkušnje  kot inšpektorica za okolje v Inšpekciji za okolje in naravo, ki deluje v okviru Ministrstva za kmetijstvo in okolje, največ deluje na področju narave in odlaganja odpadkov na odlagališčih, pred tem pa je delala na področju nadzora priprave prostorske in projektne dokumentacije za odseke avtoceste, na komunalnem področju.

Prijava:
Prijave na dodatna strokovna izobraževanja organizirana v okviru Meseca krajinske arhitekture 2013 sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

 na vrh

Razmerja med projektantom, nadzornikom, izvajalcem in investitorjem s poudarkom na projektantu

 

Ponedeljek, 11. MAREC 2013 ob 15:30 v prostorih ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana
Četrtek, 14. MAREC 2013 ob 15:30 uri v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15 v Novem mestu (pri velodromu v Češči vasi);
Četrtek, 21. MAREC 2013 ob 15:30 uri v sejni sobi Občine Miren – Kostanjevica (2. nadstropje), Miren 137, 5291 Miren;

Četrtek, 18. APRIL 2013 ob 15:30 uri v Hotelu Paka, Rudarska cesta 1, Velenje.

Izhodišča:
Za uspešno realizacijo projektov je poleg strokovnega znanja potrebna tudi pravna varnost. Kakšna je porazdelitev odgovornosti in katere so kompetence udeležencev pri gradnji po veljavni zakonodaji v celotnem procesu od projektiranja do zaključka jamčevalnih rokov? Kako načrtovati in izvajati ustrezne zaščitne ukrepe od sklenitve pogodbe do eventuelnega jamčevalnega zahtevka?

Izobraževanje bo obravnavalo sledeče teme:
- pregled in obrazložitev veljavne obligacijske zakonodaje, ki ureja to področje;
- narava pogodbe o projektiranju;
- vloga projektanta, nadzornika, izvajalca, investitorja v procesu gradnje,
- odgovornost za napake projekta in izvedbe;
- jamčevalni roki, (ne)pravilno grajanje napak;
- regresni zahtevki med izvajalcem in projektantom;
- razmerja do podizvajalcev.

Dolžina izobraževanja je 3,5 ure. Po vsakem poglavju je predvidena debata.

Predavateljica: odvetnica Mojca FURLAN

Kotizacija in način plačila: Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno. Kotizacija za izobraževanje za ostale udeležence znaša 100,00 € (z vštetim DDV). Znesek kotizacije (s pripisom DSI Odgovornost) ob prijavi nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki. Račun za plačilo kotizacije bomo izstavili po opravljenem izobraževanju. Pisna odjava, na podlagi katere bomo izvedli vračilo že plačane kotizacije, je možna najkasneje dva dni pred prijavljeno delavnico. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo stroške kotizacije vseeno zaračunali.

Prijava: Prijave na izobraževanje (s potrdilom o plačani kotizaciji za nečlane ZAPS) sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu: izobrazevanje@zaps.si.

Vabljeni!


na vrh
 
VELUX MODEL HOME 2020

Predstavitev knjige Prostorsko načrtovalska kompozicija

FOTOVOLTAIKA I.

PROJEKTIRANJE SUHOMONTAŽNIH SISTEMOV II.

FASADNI IZOLACIJSKI SITEMI IZ PENJENEGA BETONA

PROJEKTIRANJE SUHOMONTAŽNIH SISTEMOV I.

Ruby vs. Mimica

Les v arhitekturi

Predstavitev programskega pripomočka za izdelavo elaborata in izkaza zaščite pred zunanjim hrupom v stavbah SONITUS 1

Posegi na območjih kulturne dediščine

Jesen v japonskih vrtovih in suhi vrtovi Mireia Shigemorija

Načrti krajinske arhitekture v očeh izvajalcev zasaditev

Nadzor in ukrepanje inšpekcije za okolje in naravo

Razmerja med projektantom, nadzornikom, izvajalcem in investitorjem s poudarkom na projektantu