Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

stalno poklicno usposabljanje

 

Predavanja v letu 2015

Strokovni posvet BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA - BETON V STAVBAH  >>

Objavljamo zbornik strokovnega posveta, ki je potekal 15. 10. 2015 na GZS v soorganizaciji ZAPS.

 na vrh

VIDNI BETON

četrtek, 15. 1. 2015, 16:00, Fakulteta za arhitekturo, Plečnikova predavalnica


Prvo v ciklu predavanj o betonu je posvečeno vidnemu betonu.

1. Povzetek predavanja "Tehnološka plat vidnega betona"

2. Povezave na posnetka obeh sklopov predavanja
Tehnološka plat vidnega betona, Rok Ercegovič
Arhitekturna aplikacija vidnega betona, Matija Bevk
Oba posnetka sta dosegljiva na Youtube kanalu pokrovitelja predavanja Lafarge Slovenija.

Fotogalerija>

Fotografije lahko uporabljate brez omejitev, ob navedbi avtorja (Tomaž Zupan).
Na spletni strani www.zupan.pro na levem pasu izberite leto 2015, vnesite spodnje geslo (možnost izbire med datotekami v nizki in visoki ločljivosti), ter kliknite ''prevzemi''.
Gesli:
15012015-faul-lafarge-beton-smallRes
15012015-faul-lafarge-beton-fullRes

 


 


na vrh

DOBRA PRAKSA 3: ZAŠČITA PRED HRUPOM V STAVBAH

torek, 24. 3. 2015, 15:00 - 17:00, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Izhodišča:
Ponovno bomo predstavili program SONITUS PROJEKT - ZAŠČITA PRED HRUPOM V STAVBAH (celostno) ter prvič predstavili PRIROČNIK SONITUS PROJEKT – ZAŠČITA PRED HRUPOM.
Prvi del dogodka bomo posvetili zakonodajnemu okviru, zakaj so elaborati in izkazi zaščite pred hrupom v stavbah sploh potrebni v sklopu projekta za gradbeno dovoljenje.
Zaključili bomo s prikazom primera izračuna zaščite pred hrupom ter prikazali praktični primer izvedbe na konkretnem objektu.

Potek izobraževanja:
Saša Galonja iz Ministrstva za okolje in prostor nam bo pomagal razumeti sedanji zakonodajni okvir, ki ureja zaščito pred hrupom v stavbah.
Diskusija se bo nadaljevala s predlogi za umestitev elaboratov v postopke in scenoslede v novih zakonodajnih rešitvah na področju gradbene zakonodaje.
Predstavljena bo problematika nastajanja hrupa zlasti v javnih prostorih kot so vrtci, šole, bolnišnice, o čemer bo spregovoril g. Klemen Kosec iz podjetja Kalcer d.o.o. in ob tem predstavil tovrstne primere.
Predstavljen bo konkreten primer prostorske akustike v telovadnici šole, projektno izračunane s programom zvočne zaščite za arhitekte SONITUS PROJEKT, izvedene ter ob zaključku projekta tudi preverjene z meritvami. Primer bosta prikazala Luka Podbelšek in Helena Kovač.
 

Pogoj za dostop do programa SONITUS PROJEKT je dostop do SONITUS 1. SONITUS 1 trenutno uporablja 227 članic in članov, SONITUS PROJEKT pa 11 članic in članov.
V kolikor želite dostopati do programa SONITUS PROJEKT še pred dogodkom, se prijavite na izobrazevanje@zaps.si. Navodila za dostop do programa ter Priročnik SONITUS PROJEKT boste prejeli po elektronski pošti.

Članom, ki se prvič seznanjajo tako s projektom SONITUS 1 kot SONITUS PROJEKT, nudimo neposredno pred dogodkom s pričetkom ob 14. uri možnost predstavitve obeh različic programa in sicer s prikazom dostopa in uporabe. Vse zainteresirane prosimo, da se za  "predpredavanje" predhodno posebej prijavijo!


 


na vrh

FOTOVOLTAIKA II.

prestavljeno na torek, 31. 3. 2015, 16:00, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Izhodišča:
Predavanje je namenjeno predvsem tistim, ki se niso udeležili predavanja Fotovoltaika I., katerega vsebina bo ponovljena v obsegu cca 75%, predstavljene bodo tudi novosti na tem področju.

Kotizacija in način plačila:
Izobraževanje je za člane ZAPS in študente brezplačno.
Kotizacija za nečlane ZAPS je 30,00 €, za člane IZS pa 20,00 €. Znesek kotizacije (s pripisom Fotovoltaika II.) ob prijavi nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki. Račun za plačilo kotizacije bomo izstavili po opravljenem izobraževanju.
Pisna odjava, na podlagi katere bomo izvedli vračilo že plačane kotizacije, je možna najkasneje sedem dni pred izobraževanjem. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo stroške kotizacije vseeno zaračunali (velja tudi za člane ZAPS in študente).

Predavanje Janeza Krča >>


 


na vrh

Celovita energetska prenova stavbe in požarna varnost

sreda. 14. 4. 2015 od 16. do 19. ure, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo, Zoisova cesta 12, Ljubljana,

Izhodišča
Energetska prenova vpliva na požarno varnost stavbe. Hkrati z ukrepi za bolj ekonomično rabo energije lahko poskrbimo tudi za boljšo požarno varnost, vsekakor pa je ne smemo pobslabšati.
Predavatelji seminarja Celovita energetska prenova stavbe in požarna varnost bodo opozorili na vpliv običanih posegov energetskih sanacij na nivo požarne varnosti v stavbah in predstavili ustrezne pristope oziroma rešitve, uporabne pri sanacijah vseh vrst stavb.

Program seminarja:
•    Uvodni pozdrav, doc. Dr. Domen Kušar, univ. dipl. inž. arh., UL, FA
•    Problematika energetske prenove stavb, Vlado Krajcar, univ. dipl. inž. arh., ZAPS
•    Posegi v stavbo in požarna varnost, Srečo Klemenčič, dipl. inž. str., SZPV
•    Sanacija fasade - raba gorljivih/negorljivih materialov, mag. Aleš Drnovšek, univ. dipl. inž. el., Ekosystem d.o.o.
•    Sistemi za ogrevanje in ukrepi varstva pred požarom, Gregor Kušar, univ. dipl. kem., Komplast d.o.o.

Sledila bo razprava oziroma vprašanja in odgovori.

Vabljeni!

 na vrh

Sodelovanje arhitekta in krajinskega arhitekta - primer Velike Britanije

četrtek, 18. 6. 2015, 17:00, Fakulteta za arhitekturo, Plečnikova predavalnica

Izhodišča:
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije bo letos organizirala več dogodkov na temo sodelovanja med arhitektom, krajinskim arhitektom in prostorskim načrtovalcem, saj opažamo, da je prav to sodelovanje ena izmed problematičnih točk, ki se kasneje odraža tako v odnosu med objektom in njegovo okolico kot tudi v samem urbanističnem načrtovanju. V prizadevanju za boljšo projektantsko prakso, predvsem pa za družbeni dogovor o prostorski kulturi in kulturi gradnje, bomo posvetili posebno pozornost tudi povsem praktičnim vidikom sodelovanja. Predvsem pa poskusili odgovoriti na vprašanje, kako lahko s tvornim sodelovanjem med vsemi deležniki v procesu načrtovanja prostora, pridemo do boljših rezultatov?

Pod okriljem matične sekcije arhitektov in matične sekcije krajinskih arhitektov tako organiziramo predavanje vrhunskih arhitektov iz Velike Britanije:
- krajinski arhitekt Christopherjem Bradley- Hole
- arhitekt Chris Bearman, Allies and Morrison.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Prijave:
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si. Vljudno vabljeni!

Več o predavanju >>

 na vrh

    
Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb


16. 3. 2015 - 20. 3. 2015, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

18. 5. 2015 - 22. 5. 2015,  ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

28. in 29. 9. 2015 ter 5. - 7. 10. 2015, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Usposabljanje bo potekalo v dopoldanskem in popoldanskem času.
Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko pristopite k preizkusu znanja, ki bo predvidoma dva tedna po usposabljanja.

Število mest za posamezni termin usposabljanja je omejeno. Cena usposabljanja je 390,00 EUR + 22 % DDV, cena preizkusa znanja  pa 190 EUR + 22 % DDV. Znesek nakažete na ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana, transakcijski račun: SI56 0310 0100 1291 427.

Podrobnejše informacije o pogojih za prijavo na usposabljanje, ceni preizkusa znanja in ostalih vsebinah dobite na tej povezavi.

Prijava:
Prijavite se lahko preko spetne strani ali neposredno na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si.

O energetskih izkaznicah >>


na vrh
 
Strokovni posvet BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA - BETON V STAVBAH  >>

VIDNI BETON

DOBRA PRAKSA 3: ZAŠČITA PRED HRUPOM V STAVBAH

FOTOVOLTAIKA II.

Celovita energetska prenova stavbe in požarna varnost

Sodelovanje arhitekta in krajinskega arhitekta - primer Velike Britanije

    
Usposabljanje za izdelovalce energetskih izkaznic stavb