Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

AVTORSKA PRAVICA V ARHITEKTURI

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) daje velik poudarek varstvu avtorskih pravic arhitektov. Pri tem je najpomembnejše področje izobraževanje strokovne in laične javnosti, arhitektov in naročnikov arhitekture o varstvu avtorskih pravic. Da bi se v prihodnje izognili avtorskopravnim vprašanjem ter arhitekte čim bolje pripravili na ureditev teh razmerij med njimi in naročniki, smo se pri Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije odločili izdati knjižico „Avtorska pravica v arhitekturi“.

Besedilo je plod večmesečnega dela in sodelovanja med ZAPS in pravnico Sašo Krajnc, ki je diplomsko in doktorsko delo posvetila problematiki varstva avtorskih pravic v arhitekturi. Z njeno pomočjo smo želeli čim bolje odgovoriti na pogosta vprašanja o avtorskih pravicah arhitektov. Upajmo, da nam bo vsem v pomoč pri vsakdanjem strokovnem delu in iskanju rešitev za spoštljivejši odnos do arhitekturnih izvirnikov.

knjižica „Avtorska pravica v arhitekturi“.

 

DOKUMENTI ZAPS:

Priloga k Kodeksu ZAPS:
Ravnanje v primeru poseganja v obstoječe avtorsko delo >>

Avtorstvo in sodelovanje natečajnikov v prednatečajnih aktivnostih >>


na vrh
 
knjižica „Avtorska pravica v arhitekturi“.