Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

C.10. Grajanje napak


na vrh

C.10.1. Pregled

C.10.1.1. Naročnik bo predmet izpolnitve izvajalca pregledal takoj, ko je to po prevzemu izpolnitve izvajalca mogoče.

C.10.1.2. Skrajni rok za pregled izpolnitve izvajalca je osem dni od prevzema, če ni dogovorjeno drugače.

C.10.1.3. Če si je naročnik izrecno pridržal pravico, da izpolnitev izvajalca pregleda po tretji osebi, se osnovni rok za pregled izpolnitve izvajalca lahko podaljša največ za petnajst dni.

C.10.1.4. Če je predmet izpolnitve vezan na pregled po tretjih osebah, ki je kogentno predpisan z veljavno zakonodajo, rok za pregled izpolnitve poteče v času, ki je običajno potreben za izvedbo takšnega pregleda.

C.10.1.5. Naročnik mora napake v izpolnitvi grajati pri izvajalcu najkasneje v roku treh delovnih dni potem, ko je napako odkril ali bi jo bil moral odkriti.

C.10.1.6. Če se izpolnitev izvajalca izvaja po fazah, mora naročnik izpolnitev izvajalca pregledovati in grajati po zaključku vsake faze.


na vrh

C.10.2. Jamčevalni rok za skrite napake

C.10.2.1. Jamčevalni rok za skrite napake traja najdlje eno leto od prevzema izpolnitve izvajalca. Če pa je izpolnitev naročila povezana z gradnjo na podlagi določenega gradbenega dovoljenja, pa traja najdlje do začetka izvajanja gradbenih del po takšnem gradbenem dovoljenju.

C.10.2.2. Če je predmet izpolnitve vezan na pregled po tretjih osebah, ki je kogentno predpisan z veljavno zakonodajo, ki ureja graditev objektov, do tega pregleda pa pride pred potekom enega leta od prevzema izpolnitve izvajalca, poteče jamčevalni rok v času, ki je običajno potreben za izvedbo takšnega pregleda.

C.10.2.3. Jamčevalni rok, ki je daljši od tistega, ki je dogovorjen ali predpisan z zakonom, se lahko da samo v pisni obliki.


na vrh

C.10.3. Graja

C.10.3.1. Grajanje napak se opravi izključno v pisni obliki.

C.10.3.2. Graja mora biti vsebinsko opredeljena tako, da je s stališča povprečnega arhitekta razpoznavna pomanjkljivost izpolnitve izvajalca.


na vrh
 
C.10. Grajanje napak

C.10.1. Pregled

C.10.2. Jamčevalni rok za skrite napake

C.10.3. Graja