Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

C.19. Pooblaščeni predstavniki


na vrh

C.19.1. Določitev

C.19.1.1. Izvajalec in naročnik sta ob podaji naročila dolžna imenovati svoje pooblaščene predstavnike.

C.19.1.2. Kolikor ni dogovorjeno drugače, se šteje, da je pooblaščeni predstavnik izvajalca in/ali naročnika vsakokratni zakoniti zastopnik izvajalca oziroma naročnika, če sta izvajalec ali naročnik pravna oseba.

C.19.1.3. Kolikor ni dogovorjeno drugače, se šteje, da je pooblaščeni predstavnik izvajalca in/ali naročnika sam izvajalec oziroma naročnik, če sta izvajalec ali naročnik fizična oseba ali samostojni podjetnik.


na vrh

C.19.2. Pooblaščeni predstavniki več oseb

C.19.2.1. Če je izvedba naročila povezana z udeležbo več oseb na strani naročnika, pa čeprav te osebe niso naročnik v smislu teh splošnih pogojev, se v razmerju med izvajalcem in naročnikom šteje, da je pooblaščeni predstavnik naročnika pooblaščen tudi za predstavljanje teh oseb.

C.19.2.2. S sporočilom, ki je dano predstavniku naročnika, se šteje, da so vse druge osebe, ki nastopajo na strani naročnika, seznanjene z njegovo vsebino in ima takšna izjava učinek tudi zoper njih. S sporočilom, danim predstavniku izvajalca s strani predstavnika naročnika, se šteje, da so vse druge osebe na strani naročnika izvajalcu podale sporočilo z isto vsebino, in ima to učinek tudi za njih.


na vrh

C.19.3. Sprememba

C.19.3.1. Tako naročnik kot izvajalec lahko določita drugega predstavnika tako, da vsakokrat drugo pogodbeno stranko obvestita o tej spremembi na način, ki ga ti splošni pogoji predvidevajo za komunikacijo med naročnikom in izvajalcem.


na vrh
 
C.19. Pooblaščeni predstavniki

C.19.1. Določitev

C.19.2. Pooblaščeni predstavniki več oseb

C.19.3. Sprememba