Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

C.21. Arbitrator


na vrh

C.21.1. Kdaj se imenuje

C.21.1.1. Če med izvajalcem in naročnikom pride do spora glede posamičnih vprašanj, ki se nanašajo izključno na vprašanja strokovno-tehnične narave in ne zadevajo pravnih vprašanj, izvajalec in naročnik pa spornega vprašanja ne moreta rešiti v roku petnajstih delovnih dni, odkar je ena stranka predložila takšno vprašanje drugi stranki, bo o takšnem vprašanju odločil arbitrator.


na vrh

C.21.2. Kako se imenuje

C.21.2.1. Arbitratorja sporazumno imenujeta izvajalec in naročnik.

C.21.2.2. Če je več arbitratorjev, izvajalec in naročnik določita vsak enako število arbitratorjev, ti pa določijo preostalega arbitratorja.

C.21.2.3. Če se o arbitratorju ne moreta zediniti stranki, ali v primeru, če je arbitratorjev več, s strani izvajalca in naročnika imenovani arbitratorji, takšne manjkajoče arbitratorje določi strokovni svet matične sekcije ZAPS glede na vsebinsko pripadnost vprašanja.

C.21.2.4. O spornem vprašanju arbitrator(-ji) odloči(-jo) s pisno odločitvijo, ki se vroči tako izvajalcu kot naročniku. Če je arbitratorjev več, je takšna odločitev sprejeta, ko jo s svojim podpisom potrdi navadna večina arbitratorjev.

C.21.2.5. Arbitrator(-ji) mora(-jo) odločiti v roku petih delovnih dni od dneva obrazloženega in dokumentiranega zahtevka, ki mora biti podpisan s strani izvajalca in naročnika.

C.21.2.6. Odločitev arbitratorja (-ev) je za naročnika in izvajalca dokončna.

C.21.2.7. Če se izvajalec in naročnik ne moreta dogovoriti o predložitvi strokovno-tehničnega vprašanja arbitratorju ali se ne moreta dogovoriti o konkretni vsebini ali obsegu vprašanj (-a), ki ga (jih) je treba predložiti arbitratorju, to ni ovira, da se o takšnem vprašanju ne odloči pred organom, ki je sicer pristojen za odločanje o sporih iz ali v zvezi z naročilom.


na vrh
 
C.21. Arbitrator

C.21.1. Kdaj se imenuje

C.21.2. Kako se imenuje