Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Dan arhitektov 2012

Maribor, 4. oktober 2012

Osrednji dogodek Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije - Dan arhitektov, že osmi zapovrstjo, bo letos potekal v Mariboru. Organiziran je v sodelovanju z RAZ:UM, Hišo arhitekture Maribor. Dan arhitektov je tudi osrednji del programa Tedna arhitekture in prostora, ki bo potekal od 29. septembra do 7. oktobra po celi Sloveniji. Teden bodo sestavljali najrazličnejši arhitekturni in drugi dogodki namenjeni širši javnosti.

Bogat program Dneva arhitektov se bo začel z arhitekturnim sprehodom po sodobnih arhitekturnih objektih v centru mesta. Popoldne se bo nadaljevalo z odprto Javno tribuno o arhitekturi in prostoru, katerega izhodišče bo tema Prenova družbe. Prenova mest. Prenova stavb. Večer pa se bo zaključil s tradicionalno podelitvijo stanovskih nagrad zbornice za odlične realizacije, doprinos k stroki, življenjske nagrade, posebej bodo med nagrajenci odličnih realizacij izpostavljeni tudi investitorji. Novost letošnjih nagrad je Zeleni svinčnik za odlično trajnostno stavbo.


Število prijav je omejeno, zato pohitite s sprijavami.
Za udeležbo na Dnevu arhitektov bomo organizirali skupne prevoze z avtobusi iz
Ljubljane, Kopra, Novega Mesta, Nove Gorice in Kranja.  ORGANIZIRAN PREVOZ ODPADE!!

PREDPRIJAVE ZA PREVOZ IN UDELEŽBO NA DNEVU ARHITEKTOV DO 15.9.2012 ORGANIZIRAN PREVOZ ODPADE!!
Cena predprijave za prevoz na Dan arhitektov v Mariboru in nazaj ter za večerno pogostitev znaša do 15.9.2012 za člane ZAPS 15 Eur, za nečlane 25 Eur z DDV. Organizirani prevozi bodo odpadli, v kolikor bo manj kot 25 prijavljenih udeležencev na avtobus.
Prijavnica

REDNE PRIJAVE ZA PREVOZ IN UDELELEŽBO NA DNEVU ARHITEKTOV PO 16.9.2012  ORGANIZIRAN PREVOZ ODPADE!!
Cena redne prijave po 16.9. 2012 za prevoz na Dan arhitektov  v Mariboru in nazaj ter za večerno pogostitev znaša za člane ZAPS 20 Eur, za nečlane 30 Eur z DDV. Organiziran prevozi bodo odpadli, v kolikor bo manj kot 25 prijavljenih udeležencev na avtobus.
Prijavnica

PRIJAVE UDELEŽBE NA DNEVU ARHITEKTOV V MARIBORU BREZ  PREVOZA
Brez organiziranega prevoza ni kotizacije. Kupon za večerjo, po ceni 5,00Eur bo možno kupiti ob registraciji na javno tribuno oziroma po otvoritvi razstave.
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na elektronski naslov barbara.pungercar@zaps.si.

Prijave s potrdilom o plačani kotizaciji sprejemamo do 28.9. oziroma do zapolnitve mest na elektronski naslov: barbara.pungercar@zaps.si Znesek kotizacije (s pripisom DA12) ob prijavi nakažite na TRR SI56 0310 0100 1291 427, odprt pri SKB banki. Pisna odjava, na podlagi katere bomo izvedli vračilo že plačane kotizacije, je možna do 28.9.2012.


PREDNAROČILO KATALOGA ARHITEKTURA IN PROSTOR 2012 DO 1.10.2012
Ob razstavi bo izšel obširen letni katalog zbornice Arhitektura in prostor 2012. Katalog prinaša vpogled v trenutno slovensko arhitekturno produkcijo in tudi sodobno problematiko arhitekturnega projektiranja, zato si ga zagotovite v prednaročilu še danes.
Cena kataloga v prednaročilu do 1. oktobra znaša 16,00 EUR z DDV za člane ZAPS ter 30,00 EUR z DDV za nečlane. Katalog lahko naročite tako, da izpolnite naročilnico in nam jo pošljete na elektronski naslov: barbara.pungercar@zaps.si.

Redna cena kataloga bo 20,00 EUR z DDV za člane ZAPS ter 34,00 EUR z DDV za nečlane.
Prevzem kataloga bo možen po 5.10.2012.


Podrobnejši program Dneva arhitektov 2012

Arhitekturni sprehod po Mariboru

Četrtek, 4.10.2012 od 11.00 do 15.00
Zbirno mesto Vetrinjski dvorec, Vetrinjska ulica 30, Maribor


Javna tribuna o arhitekturi in prostoru

Predstavitev arhigrama 2  - Poenostavljena merila za vrednotenje projektantskih storitev

Četrtek, 4.10.2012 od 16.30 do 17.30
Rektorat Univerze v Mariboru, Velika dvorana, Slomškov trg 15, Maribor

Prenova družbe. Prenova mest. Prenova stavb.

Četrtek, 4.10.2012 od 17.30 do 19.30
Rektorat Univerze v Mariboru, Velika dvorana, Slomškov trg 15, Maribor

Na Javni tribuni o arhitekturi in prostoru bodo vabljeni govorniki, sociologi, investitorji, politiki, gradbeniki, arhitekti in prostorski načrtovalci predstavljali svoje poglede na hitro spreminjajoče se splošne družbene in gospodarske razmere v svetu, Evropi in Sloveniji. Dogodek je namenjen premisleku o vlogi arhitekture in urejanja vsega prostorskega v družbi. Ob tem se postavljajo različna vprašanja: Ali morda v prihodnosti ne bomo več potrebovali toliko novih stavb? Kako bi morali razmišljati o javnem prostoru in javnih stavbah? Objekti, ki jih gradimo, niso več zgolj fizični objekti, temveč objekti s prepoznavno dodano vrednostjo. Kako prepoznati to dodano vrednost in jo tudi ustrezno ceniti? Razmišljati moramo o novih programih za obstoječe objekte, o energetski in drugih prenovah objektov ter o zaščiti kulturne dediščine, ki jo predstavlja kakovostna arhitektura. Kakšni naj bodo prenova in novi programi nenaseljenih ali dotrajanih zgradb? Kakšen naj bo naš odnos do dediščine v najširšem smislu tega pojma?

Vabljeni govorniki: Janez Škrabec, Riko Group, dr. Ljudmila Koprivec, Trimo, Jože Novak, Imos, dr. Miha Mazzini, pisatelj, kolumnist, dr. Aleš Debeljak, sociolog, Janez Koželj, arhitekt, podžupan MOL, Maruša Zorec, arhitektka, dr. Liljana Jankovič, prostorska načrtovalka.

Dogodek organizira Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije v sodelovanju z RAZ:UM, Hišo arhitekture Maribor.


Podelitev nagrad Zlati svinčnik in Zeleni svinčnik Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije in

Otvoritev razstave Slovenska arhitektura in prostor 2012

Četrtek, 4.10.2012 ob 20.00
Razstavišče RAZ:UM, Gospejna 10, Maribor (pri Univerzitetni knjižnici Maribor)

Podelitev nagrad Zlati svinčnik in Zeleni svinčnik Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije Otvoritev razstave Slovenska arhitektura in prostor 2012 Dan arhitektov, Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, se bo tradicionalno zaključil s podelitvijo stanovskih nagrad za odlične realizacije. Letos bodo prvič, poleg Zlatih svinčnikov, podeljeni tudi Zeleni svinčniki za trajnostno gradnjo, pri čemer bodo poleg projektantov, avtorjev, posebej izpostavljeni tudi investitorji nagrajenih projektov. S podelitvijo bo uradno odprta tudi letna pregleda razstava članov Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, Slovenska arhitektura in prostor 2012.

Večerni družabni del bo popestril Pevski zbor arhitektov in band Peter in Urška (prof. Peter Gabrijelčič).


Organizatorji

   


Pokrovitelji:

 

 


 

       
       

 

           
    

 

29. SEPTEMBER - 7. OKTOBER 2012