Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

LEVEL(S) WEBMINAR

25.06.2018


ACE organizira webinar na temo LEVEL(S) v ponedeljek, 25. junija od 12h00 do 13h00.
 
LEVEL(S) je orodje za vrednotenje trajnostnih vidikov stavb, ki ga je razvila Evropska komisija. Z uporabo obstoječih standardov Level(s) ponuja skupni pristop EU za vrednotenje in poročanje okoljske učinkovitosti v gradbenega sektorja.

Cilj webinarja je obrazložitev in diskusija o tem, kaj Level(s) je, kako deluje in kakšna je mogoča uporabnost Level(s) za arhitekte.
Webinar je namenjen arhitektom in vsem strokovnjakom v gradbenem okolju, ki jih zanima trajnostna gradnja.
 
Predavatelji:
    - Dr. Judit KIMPIAN: Predsednica ACE Sustainability Work Group
    - Josefina LINDBLOM: EU Komisija (DG Environment)
    - Dr. Esfand BURMAN: University College London (UCL), Institute for Environmental Design and Engineering (IEDE)
    - Dr. Peter Andreas SATTRUP: Višji svetovalec pri Danish Association of Architectural Firms - danskem združenju arhitekturnih podjetij
 
Program:
    - 12h00: Dobrodošlica in uvod s strani Judit KIMPIAN
    - 12h05: Josefina LINDBLOM - Splošni uvod v Level(s)
    - 12h15: Esfand BURMAN - Level(s): prednosti holističnega pristopa do podatkov o učinkovitosti stavb
    - 12h25: Peter Andreas SATTRUP - Kakšna je mogoča uporabnost Level(s) za arhitekte?
    - 12h35 : Josefina LINDBLOM: Kako se lotiti testne faze Level(s)?
    - 12h40: Diskusija s spletnim občinstvom
    - 13h00: Konec
 
Registracija
Za registracijo prosimo pošljite elektronsko sporočilo na contact@buildup.eu, posredovali vam bodo navodila za dostop do webminarja.Razstava natečajnih rešitev za brv čez Sočo

04.07.2018 do 27.07.2018 (Sre)


Otvoritev razstave bo v sredo 4.7.2018 ob 18:00 uri v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin. Razstava bo na ogled do 27.7.2018.
Vljudno vabljeni.Javna razprava avtorsko in etični kodeks

25.09.2018


V skladu z dano zavezo ob sprejemanju novega Kodeksa poklicne etike članov ZAPS in na kodeksu temelječega Disciplinskega pravilnika, ki ju je skupščina ZAPS sprejela na svoji 46. seji, bomo v torek 25.9. 2018 ob 17.00 uri v Plečnikovi predavalnici na FA (Zoisova cesta 12, Ljubljana) organizirali javno razpravo z naslovom AVTORSTVO IN ETIČNI KODEKS.

V okviru posveta bomo na kratko predstavili nov kodeks in rezultate primerjalne analize štirih režimov varovanja avtorskih pravic, na podlagi katerih je bil v nov kodeks vgrajen varovalni režim, ki je predstavljen v razpredelnici pod št.2. Cilj posveta je soočenje različnih stališč članov o smotru dodatnega varovanja avtorskih pravic na zgrajenih objektih, ki presega zakonsko določeno stopnjo. K razpravi bomo pritegnili tudi pravnike, ki nam bodo pomagali razjasnjevati pravne vidike in trasirati varno pot do višje stopnje varovanja kakovostnih realizacij ter predstavnike Ministrstva za kulturo. Program dogodka z imeni razpravljalcev bomo objavili naknadno.

Vse, ki bi želeli sodelovati kot razpravljavci prosimo, da svoj kratek prispevek (do 5 min govora) v obliki *ppt. prezentacije posredujete na naslov zaps@zaps.si, najkasneje do torka 18. 9. 2018.

Prijavite se na spletni povezavi: Prijava na javno razpravo AVTORSTVO IN ETIČNI KODEKS

Vljudno vabljeni!
Priloge:
Etični kodeks ZAPS
Disciplinski pravilnik ZAPS
Scenariji varovanja avtorskih pravic zgrajenih objektov