Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Arhitektura inventura

20.02.2019 do 24.03.2019


Vljudno vabljeni na odprtje pregledne razstave članov Društva arhitektov Ljubljane z naslovom "Arhitektura inventura 2016_2018", ki bo v sredo, 20. februarja 2019, ob 20. uri v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.
Več>>
 BIM izobraževanja - 1.sklop (3 dni)

04.03.2019


ZAPS bo v sodelovanju s Pilon.d.o.o., organiziral sklop BIM izobraževanj, ki bodo v prvem polletju 2019, v prostorih ZAPS. Pripravljenih je 9 sklopov celo in večdnevnih delavnic o uporabi BIM orodij, ki so primerna za vse, ki jih zanima uvajanje BIM procesa pri načrtovanju.

Opis tematik sklopov, komu je izobraževanje namenjeno in kaj lahko udeleženci od izobraževanja pričakujejo je dostopno tukaj>>. Datumi izobraževanj posameznih sklopov so dostopni tukaj>>. Prvi sklop izobraževanja je predviden v marcu. Prijavite se tukaj>>.

Kotizacija za izobraževanje znaša 120€/dan. 

EU že dve leti pripravlja in usklajuje zakonodajo na temo vpeljave BIM procesa pri načrtovanju, gradnji in vzdrževanju. Pri projektih sofinanciranih s strani EU, naj bi ta dosegla občutne prihranke in večjo konkurenčnost. Tudi pri nas se že pojavljajo prvi razpisi, kjer se pri načrtovanju in oddaji zahteva uporaba BIM procesa. Ta omogoča sodelovanje različnih strok, ki sodelujejo pri projektu in si izmenjujejo informacije s pomočjo BIM modela. Opažamo, da obstaja velik interes in potrebe po novih kompetencah, ki jih zahteva nov način načrtovanja. Že dalj časa se pripravljajo krajša eno, dvo in trodnevna BIM izobraževanja namenjena predvsem arhitektom. V prvi fazi bo organiziranih devet izobraževanj, ki bodo predstavila ključna področja uporabe BIM orodja pri arhitekturnem načrtovanju. V odvisnosti od interesa pa bodo organizirana tudi nova. Vsi udeleženci izobraževanj bodo dobili brezplačni dostop do testne verzije uporabljene programske opreme in e-knjigo z vsemi predstavljenimi informacijami za lastno uporabo.

Pri razširjenosti uporabe BIM procesa so vodilne skandinavske države in Velika Britanija, ki si je zadala štiri dolgoročne cilje. Do leta 2025 želijo znižati stroške investicij in predvsem vseživljenske stroške uporabe (the whole life cost) za 33%, čas od ideje do realizacije novogradenj in adaptacij za 50%, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v sektorju za 50% in predvsem povečanje izvoza teh storitev za 50% (BIM Construction Industrial Strategy Policy 2025). To zadnje je zelo pomembno, ker sektor že danes v VB zaposluje 10% vseh in ustvari 7% BDP ali 140 miljard eurov.
 
 
BIM proces omogoča manjše število napak pri načrtovanju zaradi možnosti 2D/3D kontrole; vsa dokumentacija je vedno usklajena tudi pri spremembah v zadnjem trenutku; spremembe v kateremkoli pogledu, prerezu, popisu, itd. se samodejno upoštevajo na celotni dokumentaciji; podpira timsko delo več projektantov na istem projektu; hitrejše načrtovanje s pomočjo knjižnic proizvajalcev; izdelavo popisov količin in površin, shem oken in vrat, sončnih študij, prerezov, 2D in 3D pogledov; možnost oblikovanja zahtevnejših organskih oblik in uporabo algoritmičnega načrtovanja; izdelava hitrih vizualizacij kot pomoč pri projektiranju in predstavitvah naročniku; izdelavo različnih simulacij za energetsko varčen in ekološko bolj prijazen projekt. 

Ker je BIM proces in ne programsko orodje, je ključna odprtost na ISO standarde. Ti omogočajo tisočim programskim rešitvam, ki se danes uporabljajo pri projektiranju, da niso samo povezljivi ampak, da lahko med seboj inteligentno komunicirajo na osnovi referenčnega modela. 


ARCHICAD nadaljevalni tečaj

05.03.2019


ARCHICAD nadaljevalni tečaj

Izobraževanje organiziramo v sodelovanju s Pilon d.o.o. in je namenjeno vsem, ki so že opravili začetni tečaj na ZAPS, kot tudi tistim, ki želijo svoje poznavanje dela s programom ARCHICAD nadgraditi. Tečaj je razdeljen na 4 dni po 4 ure. Od tečajnikov se pričakuje, da obvladajo osnove dela s programom na nivoju začetnega tečaja (risanje/ modeliranje zidov, plošč…). Na tečaj prinesite lasten prenosnik z nameščenim ARCHICAD 22.

PROGRAM TEČAJA:

- pregled/ponovitev/prelet glavnih tem začetnega tečaja,

- vprašanja/ogovori o temah začetnega tečaja, ki jih tečajniki še ne obvladajo v popolnosti

NASTAVITVE:

- definiranje atributov

MODELIRANJE:

- uporaba kompleksnih orodji za modeliranje (Stair Tool, Railing Tool, Curtain Wall Tool, Morph Tool, Roof Tool, Shell Tool)

DOKUMENTACIJA:

- oprema načrta (označevanje z “Labels”, kotiranje, opisovanje prostorov, izdelava 3d detajlov) organizacija dokumenta (View MAP)

- priprava listov (Layouts)

- generiranje različnih izpisov (Schedules)

INTEROPERABILITY:

- uvoz/izvoz v DWG (nastavitev prevajalnika)

- uporaba modulov/xref-ov

- PointCloud

- Mesh from SD (generiranje terena iz textualne datoteke)

TIPS&TRICKS

Število udeležencev je omejeno na 25, zato pohitite s prijavami. Prednost bodo imeli udeleženci, ki so obiskovali začetni tečaj na ZAPS v letu 2018!

Cena tečaja: 300 eur + ddv

Termini izobraževanj : 5., 7., 12., in 15. marec 2019 od 9:00 od 13:00

Lokacija: ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Prijave pošljite na mail : info@pilon.si Vse dodatne informacije o vsebini izobraževanja lahko dobite pri predavatelju (David Lozej) ki je dosegljiv na mailu david.lozej@gmail.com ali gsm 041803136Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Ljubljana

12.03.2019 (Tor)


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v LJUBLJANI, v torek, 12. 3. 2019 ob 12:00 uri, 
Velika konferenčna dvorana Smelt, Dunajska cesta 160, Ljubljana

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, Vladimir KRAJCAR, univ.dipl.inž.arh.
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Konferenca SHARE Ljubljana 2019

14.03.2019


Prva edicija SHARE Ljubljana se prične 14.marca. 
Z več kot 3500 obiskovalci in več kot 300 predavatelji iz več kot deset evropskih držav. Združenje SHARE Architects nadaljuje svoje poslanstvo prinašati odličnost v arhitekturi s tem, da v svoj koledar dogodkov dodaja novo mesto v letu 2019: Ljubljano.

Pridružite se nam na prvi ediciji SHARE Ljubljana 14.marca, 2019 v hotelu InterContinental. Konference se bo udeležila razširjena skupnost izkušenih arhitektov, urbanistov, konstruktorjev in oblikovalcev, ki bodo razpravljali o vrsti zanimivih tem. Od nedavno nagrajenih projektov do prihodnjih trendov in projekcij za prihodnost, SHARE Ljubljana postavlja zagon v arhitekturi.

Konferenca nudi priložnost spoznati velike arhitekturne mislece na globalni arhitekturni sceni. Konferenca bo organizirana v obliki treh tematskih sklopov:
- Ljubljana jutri - veliki projekti,
- Arhitektura in fasade 
- s posebnim gostom, finskim arhitektom Rainerjem Mahlamäkijem.

Govorci bodo arhitekti iz osmih držav: Finske, Turčije, Romunije, Nizozemske, Slovenije, Hrvaške, Makedonije in Francije.
Preverite program konference, ki jo organizirata kulturno društvo PROEVENT in ZAPS.

Več informacij o konferenci.

Program konference.

Vstopnice naročite na spletni strani SHARE LJUBLJANA 2019.
Cena standardne vstopnice je 49 eur/osebo.
Cena za študente je 15 eur/osebo.
Cena poslovne vstopnice (za podjetje) je 499 eur/podjetje.
Cena vstopnice za člane ZAPS je 29 eur/osebo.

Člani ZAPS lahko izkorstite poseben popust do 20.februarja, 2019.
Članom je na voljo 100 brezplačnih vstopnic, do katerih lahko dostopate s kodo SHARESL2019.Konferenca Arhihome 2019

21.03.2019


»ARHIHOME 2019«

Zavod za promocijo arhitekture (ZPAR) vabi na tradicionalno strokovno konferenco, ki jo ponovno organizirajo 21. marca 2019, tokrat v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Tema srečanja bodo stanovanjski objekti. Želja organizatorja je ponovno povezati stroko, tokrat tako člane ZAPS, kot IZS. Na dogodku bodo predavatelji predstavili svoja dela, raziskave in strokovne poglede. V sklopu dogodka bomo naredili pregled obsežnega opusa, ki je nastal v zadnjih letih v segmentu stanovanjske gradnje, večstanovanjskih in enostanovanjskih objektov in njihovih notranjih ter zunanjih ureditvah.

Konferenca se bo pričela s pogledom v bogat opus stanovanjske gradnje iz 70. in 80. let ter nadaljevala s predstavitvijo izbranih arhitekturnih birojev in vrsto strokovnih prispevkov. Zaključila se bo z okroglo mizo na temo sanacij večstanovanjskih objektov ter s podelitvijo nagrad najboljšim realizacijam. Povabiljeni so izbrani strokovnjaki s področij, kot so energetske sanacije, lesenih konstrukcij, trajnostne gradnje, naravne svetlobe, dotaknili se bodo tudi področja inteligentnih hiš in instalacij in sorodnih tem.

Cilj konference je združiti strokovnjake, kot tudi nacionalne predstavnike institucij, civilno družbo, javne organe, raziskovalne institucije, da delijo znanje in razpravljajo o lastnih izkušnjah, težavah, priložnostih in izzivih.

Na konferenci se bo s pomočjo povabljenih predavateljev poskušalo odgovoriti na številna vprašanja in odprlo problematiko v zvezi s projektno dokumentacijo za sanacije večstanovanjskih objektov. Cilj je vzpodbuditi zakonodajalce, da se implementira obvezna izdelava PZI dokumentacije za vse vrste energetskih sanacij, kar bi pripomoglo tako k kvalitetnejšim rešitvam kot razvoju in kondiciji stroke.

Nagrada »ARHIHOME 2019« 

Poleg konference želi organizator narediti tudi izbor primerov dobre prakse. Zato arhitekte in vse ostale vabi, da dajo svoje predloge realiziranih objektov s področja stanovanjskih stavb iz obdobja zadnjih 7 let. Strokovna komisija bo izbrala projekte, ki bodo vključeni v sekcijo. Projekti bodo objavljeni na spletni strani dogodka ARHIHOME 2019. Člani komisije, ki bo sestavljena iz izbranih predavateljev bodo izbrali nagrajence.

Druženje

Pomemben cilj te konference je povezovanje strokovnjakov in razprava med tokrat do 250 inženirji iz različnih področij. Z vašim sodelovanjem lahko pomagate pri razvoju vprašanj in tematike.

Večerni del

Po končani konferenci sledi večerni program s podelitvijo nagrad, večerjo ter inštrumentalnim koncertom ter žrebom številk za naslednji dan, ko bo tokrat tradicionalno Odprto smučarsko prvenstvo arhitektov Slovenije »SPAS OPEN 2019« odprto tudi za vse člane IZS in 22.03. 2019 na Krvavcu izvedeno tudi Smučarsko prvenstvo inženirjev Slovenije, »SPIS 2019«.

Udeležba na Konferenčnem delu je plačljiva in bo štela za kreditne točke v skladu s splošnim Aktom o stalnem poklicnem izobraževanju članov ZAPS in IZS . Za registracijo na konferenco izpolnite in pošljite spletni obrazec na strani dogodka https://arhihome.si/sl/ pod menijem VSTOPNICE (najkasneje do 28.februarja 2018 oziroma do zapolnitve mest).

Prejeli boste potrditev vaše registracije, skupaj z drugimi praktičnimi informacijami.

V primeru da boste udeleženi tudi na večernem delu konference, vas opozarjamo na zgodnjo prijavo zaradi kapacitet.

Lep pozdrav, Organizacisjki odbor »ARHIHOME 2019«Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Murska Sobota

21.03.2019


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v MURSKI SOBOTI, v četrtek, 21. 3. 2019 ob 12:00 uri, 
Cineplexx Murska Sobota, Ul. Štefana Kovača 43, 9000 Murska sobota

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, mag. Barbara ŠKRABA FLIS, univ.dipl.inž.arh.
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE JAVNE STAVBE V SLOVENIJI

05.04.2019


Nov dogodek v sklopu Road Show Triple wood dogodkov v letu 2019!

Fakulteta za arhitekturo UL, Konzorcij pasivna hiša, Eko sklad j.s. in projekt TRIPLE WOOD, organizirajo strokovno izpopolnjevanje za arhitekte, projektante in energetske svetovalce

"SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE JAVNE STAVBE V SLOVENIJI: stanje, reference, vizija, problematika"

Dogodek se bo vršil na FAKUTETI ZA ARHITEKTURO, Zoisova 12, Ljubljana, Plečnikova predavalnica.

5. april 2019 od 9.00 do 14.30.

Po zaključku vabljeni na druženje v avli FA ob razstavi primerov kvalitetne lesene gradnje v Sloveniji ter Alpskem prostoru, projekt TRIPLE WOOD.

Preliminarni program in prijave: http://www.fa.uni-lj.si/default.asp?id=2501Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Celje

17.04.2019


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v CELJU, v sredo, 17. 4. 2019 ob 12:00 uri, 
Mestna občina Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, Vlado KRAJCAR, univ.dipl.inž.arh.
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Kranj

08.05.2019


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v KRANJU, v sredo, 8. 5. 2019 ob 12:00 uri, 
Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, Vlado KRAJCAR, univ.dipl.inž.arh.
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Koper

28.05.2019


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v KOPRU, v torek, 28. 5. 2019 ob 12:00 uri, 
Krajevna skupnost Bertoki, Cesta Borcev 1, 6000 Koper

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, Vlado KRAJCAR, univ.dipl.inž.arh.
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €). Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Novo mesto

05.06.2019


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v NOVEM MESTU, v sredo, 5. 6. 2019 ob 12:00 uri, 
Gostišče Loka, Župančičevo sprehajališče 2, 8000 Novo mesto

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, mag. Barbara ŠKRABA FLIS, univ.dipl.inž.arh.
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).