Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

TRIPLE WOOD Seminar za arhitekte in projektante

18.06.2019 do 20.06.2019


Vabimo vas na seminar TRIPLE WOOD, ki ga ZAPS organizira skupaj v z Lesarskim grozdom.

Namen seminarja TRIPLE WOOD za arhitekte in projektante, je osvetlitev najnovejših znanstvenih spoznanj, tehnologij in standardov s področja uporabe lesa v gradnji stavb, podprtih s praktičnimi primeri in izkušnjami. Predavatelji so priznani strokovnjaki z mnogoletnimi izkušnjami iz prakse.

Osnovni seminar "Moja prva lesena stavba - Prednosti lesa, kot gradbenega materiala" bo potekal na Oddelku za lesarstvo, Rožna dolina, Cesta VIII/34, Ljubljana v torek 18.6.2019 ob 9h.

Napredni seminar "Uporaba postopkov zagotavljanja kakovosti v fazi načrtovanja in na kraju samem" bo potekal na Oddelku za lesarstvo, Rožna dolina, Cesta VIII/34, Ljubljana v četrtek 20.6.2019 ob 9h.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

Člani ZAPS za udeležbo na osnovnem seminarju prejmejo 3 kreditne točke, prav tako prejmejo 3 kreditne točke za udeležbo na naprednem seminarju. Za udeležbo na obeh seminarjih člani prejmejo skupaj 6 kreditnih točk / Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika,.

Sponzorji dogodka:

   

     Vse o prezračevanju - PROSTO (Nova lokacija)

19.06.2019


Zaradi velikega zanimanja ponavljamo predavanje o prezračevanju v stanovanjskih stavbah. Svoje znanje in izkušnje bosta predstavila izkušena strokovnjaka mag. Bojko Jerman, univ.dipl.inž.arh. ter Bojan Mehle, univ.dipl.inž.stroj.

Kakor pravi predavatelj mag. Bojko Jerman je zrak neviden, a je vseeno dimenzija prostora, dimenzija komforta in občutenj. Predvsem pa je dimenzija zdravja. Kakovost zraka je v naravnem okolju vedno bolj problematična in v zaprtih prostorih je lahko le še slabša, saj nove tehnologije vedno bolj odločno zatesnjujejo stavbe. Arhitekt je dirigent projektne skupine, zato mora imeti stališče in znanje tudi na tem področju. S tematiko prezračevanja se je mag. Bojko Jerman srečal pred 20 leti, ko so nastajale prve pasivne hiše, v katerih se je prvič uporabilo vrsto novih tehnik. Od takrat je ostal v tej projektantski in izvajalski niši in napredoval. Danes je med najbolj kompetentnimi na tem področju, zato lahko poda kakovosten oris stanja v praksi, stanja tehnike in dobre prakse. Bojan Mehle je med najbolj izkušenimi projektanti strojnih instalacij v Sloveniji in dober partner nešteto projektantom.

Dobili boste konkretne in uporabne informacije. Vljudno vabljeni!

Predavanje Vse o prezračevanju, bo potekalo v prostorih Roltek d.o.o., Želodnik 19, 1233 Dob, v sredo 19.6.2019 ob 17h.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika.Razstava natečajnih rešitev za Ureditev starega mestnega jedra Laško

19.06.2019 do 19.07.2019


Otvoritev razstave bo v sredo 19.6.2019 ob 17.00 uri v Kulturnem centru Laško.
Razstava bo na ogled do 19.7. 2019 med 8.00 in 14.00 uro in v času predstav.

Vabilo
Vljudno vabljeni.