Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Spominski zbornik Vladimirja Braca Mušiča

23.11.2017


Urbanistični inštitut RS vabi na predstavitev "Spominskega zbornika Vladimirja Braca Mušiča" na letošnjem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu:
Predstavitev bo potekala na okrogli mizi v okviru »debatne kavarne«, v četrtek,  23. 11.2017 med 12. in 13. uro v dvorani M.
Pogovor bo vodil Ivan Stanič, sodelovali pa bodo dr. Breda Mihelič, dr. Bogo Zupančič, dr. Pavle Gantar, mag. Miran Gajšek in Jože Dekleva.
V pogovoru se bomo spominjali Vladimirja Braca Mušiča, arhitekta, urbanista, raziskovalca, profesorja, publicista, velikega razumnika in politika, vsestranske osebnosti, ki je odločilno zaznamoval urbanistično teorijo in prakso v drugi polovici 20. stoletja v Sloveniji in tudi širše v celotnem prostoru nekdanje Jugoslavije.

Vljudno vabljeni.Simpozij Arhitekturna zgodovina

24.11.2017 do 25.11.2017


Vljudno vabljeni na 5. simpozij Arhitekturna zgodovina. Letošnja tema je Mesto v srednjem in zgodnjem novem veku.
Simpozij bo potekal 24. in 25. novembra 2017 v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani na Aškerčevi 2 (predavalnica 343).

ProgramIzobraževalna delavnica o obdelavi in uporabi LIDAR podatkov

05.12.2017


Mestna občina Nova Gorica organizira izobraževalno delavnico o obdelavi in uporabi LIDAR podatkov. 
Delavnica bo potekala v torek, 5 .12.2017 ob 9.00 uri v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše; vodila jo bosta dr. Mihaela Triglav Čekada in Alen Mangafić, dipl. inž. geodezije z Geodetskega inštituta Slovenije. 
Namen izobraževalne delavnice je predstavitev uporabe LIDAR podatkov,.
Na delavnico se lahko prijavite do vključno petka, 24. 11. 2017 na prijavnem obrazcu.

Vabilo
Program
 Predstavitev programa eProstor in 3. slovenski INSPIRE dan

05.12.2017


Geodetska uprava Republike Slovenije in Direktorat za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor sta za potrebe usklajenega in kakovostnega upravljanja s prostorom ter učinkovitega gospodarjenja z nepremičninami v finančni perspektivi 2014 - 2021 pripravila »Program projektov eProstor«.
V okviru projekta bo organizirana konferenca Predstavitev »Programa projektov eProstor« in 3. slovenski INSPIRE dan, ki bo potekala  v petek, 1. decembra 2017, ob 9. uri, v Hiši Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana.

Več o konferenci in prijava>>

Vljudno vabljeni.