Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

imenik zaps

 

ČLANARINA

Članarina je redna letna dajatev, ki jo plačujejo člani zbornice. Plača se za tekoče koledarsko leto, to je od 01.01. do vključno 31.12.. Obveznost plačila članarine nastopi v skladu z Zakonom o arhitekturni in inženirski dejavnosti / ZAID (Ur.l. RS, št. 61/17).

Članarina je redna letna dajatev, ki jo plačujejo člani ZAPS z aktivnim poklicnim nazivom.
Znižana članarina je redna letna dajatev, ki jo plačujejo člani ZAPS s poklicnim nazivom v mirovanju.

Člani ZAPS morajo redno plačevati članarino in druge prispevke, ki jih določa splošni akt o finančnem poslovanju ZAPS. Sankcije v primeru neplačevanja članarine ureja disciplinski pravilnik. Člani, ki nimajo poravnanih vseh finančnih obveznosti do ZAPS, ne morejo uporabljati storitev, ki jih ZAPS nudi svojim članom.

Višino članarine, znižane članarine in drugih pristojbin, katerih višino določa ZAPS, določi skupščina zbornice za vsako leto posebej.

V letu 2021 znaša:
- članarina za člane z aktivnim poklicnim statusom 315,00 €,
- znižana članarina za člane s poklicnim statusom v mirovanju pa 100,00 €.

Članarina se nakaže na transakcijski račun zbornice št.: SI56 6100 0001 8357 306, odprt pri DH, d.d.. V skladu s 5. odstavkom 5. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) in 16. členom Pravilnika o izvajanju Zakona o DDV se davek ne obračuna.

Zaradi težav, ki nastajajo pri evidentiranju plačil v bančnih izpiskih, ker banke in poštne enote ne navajajo dosledno imen plačnikov oz. sklicnih številk plačil, vas vljudno prosimo, da hranite potrdila o plačanih obveznostih ter nas nemudoma obvestite v primeru zaznave napake v imeniku članov, objavljenem na spletni strani ZAPS.

VLOGA ZA RAČUN za leto 2021 (Plačilo s strani pravne osebe)