Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

imenik zaps

 

Disciplinski ukrepi


Kodeks poklicne etike (objavljeno ZAPS 2.7.2018) določa načela in pravila, po katerih se morajo ravnati vsi člani ZAPS pri opravljanju svoje dejavnosti, ne glede na statusno oziroma organizacijsko obliko, v kateri opravljajo dejavnost. Kodeks vsebuje tudi pravila, katerih kršitev je v Disciplinskem pravilniku (Uradni list RS, št. 40/2018) opredeljena kot disciplinska kršitev.

Član zbornice je lahko disciplinsko odgovoren za dejanja, ki so kot disciplinske kršitve vnaprej določena, in je njegova odgovornost ugotovljena po postopku, ki ga določa Disciplinski pravilnik. Poznamo lažje in težje disciplinske kršitve.

Za storjene disciplinske kršitve članov zbornice se sme članu izreči ena od naslednjih disciplinskih sankcij:
– opomin,
– denarna kazen od 300,00 do 10.000,00 EUR,
– začasna izključitev iz zbornice ali
– začasna prepoved udeležbe na javnih natečajih.
Vse disciplinske sankcije se izrečejo s stranskim ukrepom, da se po dokončnosti sklepa v disciplinskem postopku sankcije objavijo na spletni strani zbornice.

Poročilo o disciplinskih zadevah za obdobje 2004 - 2015
Poročilo o izrečenih disciplinskih ukrepih v letu 2016