Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

imenik zaps

 

MIROVANJE STATUSA

Član zbornice lahko v času, ko ne opravlja storitev, ki jih omogoča članstvo v zbornici, pri evidenčni službi zbornice deponira člansko izkaznico in žig ter s tem doseže mirovanje statusa pooblaščenega arhitekta, pooblaščenega krajinskega arhitekta oz. pooblaščenega prostorskega načrtovalca.
V času mirovanja statusa član zbornice ne more opravljati dejavnosti, za katerih opravljanje je potrebno imeti status oziroma licenco.

Za mirovanje statusa lahko član zbornice zaprosi kadarkoli, vendar se mu za tekoče leto prizna znižana članarina le v primeru, da prejme zbornica vlogo do konca februarja tekočega leta.
Vpisna komisija ZAPS lahko za tekoče leto odobri znižano članarino tudi v primeru, ko prejme vlogo po izteku roka iz predhodnega odstavka, in sicer tistemu članu, ki zaradi zdravstvenih ali drugih utemeljenih razlogov ne potrebuje enotnega žiga v tekočem letu, za to zaprosi z vlogo, obrazloži razloge in vrne enotni žig, ki ga je imel do takrat v uporabi, v hrambo službi za javna pooblastila ZAPS. Vlogi je potrebno priložiti izjavo, da član v tekočem letu ni uporabljal žiga.

Z dnem aktiviranja statusa, to je z dnem prevzema žiga (žig se prevzame z osebnim dokumentom v času uradnih zbornice) postane član zavezan za plačilo članarine za tekoče leto.

Vloga za mirovanje