Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovni izpiti

 

Splošne informacije o izpitih

Na ZAPS se opravljajo strokovni izpiti za pooblaščenega arhitekta, pooblaščenega krajinskega arhitekta in pooblaščenega prostorskega načrtovalca. Strokovni izpit morajo opraviti vsi, ki se želijo vpisati v imenik pooblaščenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev (v nadaljnjem besedilu: imenik pooblaščenih arhitektov).
Izpiti potekajo v skladu z določbami Splošnega akta o strokovnem izpitu za pooblaščenega arhitekta, pooblaščenega krajinskega arhitekta in pooblaščenega prostorskega načrtovalca (Ur. l. RS, št. 40/2018).

S strokovnim izpitom se preveri ali je kandidat usposobljen za samostojno opravljanje poklicnih nalog s področja, s katerega opravlja strokovni izpit in ali obvlada osnovne zakonitosti metod in tehnik za opravljanje poklicnega naziva s strokovnega področja, s katerega opravlja izpit.

Kandidat za pooblaščenega arhitekta opravlja strokovni izpit pred izpitno komisijo. Opravljanje strokovnih izpitov ni javno.
Strokovni izpit se opravlja ustno, na podlagi predloženih referenčnih del, ki jih podpišeta kandidat in mentor, pisno pa samo v primeru, kadar kandidat za pooblaščenega arhitekta ne more predložiti referenčnih del.


Opravljen strokovni izpit ne pomeni avtomatičnega vpisa v imenik pooblaščenih arhitektov. Za vpis v imenik na podlagi opravljenega strokovnega izpita je potrebno na ZAPS poslati izpolnjeno vlogo za vpis z vsemi zahtevanimi prilogami.

Informacije o prijavi na izpit in izpitnih rokih dobite na spletni povezavi ali na št. 01/ 24 20 676 vsak delavnik razen torka med 10. in 12. uro, ob torkih med 14. in 16. uro oz. na e-naslovu andreja.divjak@zaps.si.