Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovni izpiti

 

Prijava in izpitni roki

Kandidat, ki želi opravljati strokovni izpit se prijavi z ustrezno prijavnico in zahtevanimi dokazili. Prijavnico z dokazili je potrebno dostaviti po pošti na naslov ZAPS, Vegova 8, 1000 Ljubljana ali jo oddati osebno v času uradnih ur.

Kandidat lahko pristopi k strokovnem izpitu, če je oddal popolno prijavo najmanj 60 dni pred razpisanim rokom za strokovni izpit. Kandidat mora na dan prijave k strokovnemu izpitu izpolnjevati vse pogoje v skladu s splošnim aktom.

prijavnica k strokovnemu izpitu >>

 

IZPITNI ROKI ZA STROKOVNE IZPITE PO ZAKONU O ARHITEKTURNI IN INŽENIRSKI DEJAVNOSTI ZA LETO 2021

OSNOVNI IZPITI ZA POOBLAŠČENEGA ARHITEKTA / KRAJINSKEGA ARHITEKTA / PROSTORSKEGA NAČRTOVALCA in DOPOLNILNI IZPIT Z AVODENJE IZDELAVE OPPN - ustni del :


- torek, 20. april 2021 
(zadnji dan za popolno prijavo je 19. 2. 2021)

- torek, 16. november 2021 (zadnji dan za popolno prijavo 17. 9. 2021)

 

Če se k posameznemu izpitnemu roku prijavi preveliko število kandidatov, lahko ZAPS število prijavljenih kandidatov omeji, pri čemer imajo prednost tisti kandidati, ki so se prijavili prej. Za preostale kandidate mora pristojna služba ZAPS razpisati dodatni izpitni rok najpozneje v dveh mesecih po datumu, ki je bil določen za opravljanje strokovnega izpita.

Če se k posameznemu izpitnemu roku prijavi premajhno število kandidatov, lahko ZAPS rok odpove in kandidate prestavi na naslednji razpisan rok. 

 

PREDVIDEN POMLADANSKI DATUM SEMINARJA SI (prilagojen PA, a namenjen tudi kandidatom za PKA in PPN):

- ponedeljek, torek, sreda, 1. do 3. 3. 2021, 9.00 - 15.00 / 16.00
  v predavalnici v Ljubljani ali na daljavo; odločitev bo objavljena naknadno.


Vsebine seminarja:
Upravni postopek - ZUP, javna naročila in natečaji, ZAID, delovanje ZAPS, kodeks, disciplinski pravilnik, odgovornost in zavarovanje, avtorstvo,  Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije, Uredba o razvrščanju objektov, projektna dokumentacija, GZ, ZUreP-2, PRS, teorija urbanistične analize prostora, sestavine OPPN, izvedbena regulacija v OPPN…

Na seminar se je potrebno prijaviti, prijavo pošljite na e-naslov andreja.divjak@zaps.si. V primeru premalo prijav seminarja ne bomo izvedli.