Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

natečaji

 

Zakaj organizirati arhitekturni natečaj?

Natečaj je pot do kakovostnih in smotrnih arhitekturnih, krajinsko-arhitekturnih in urbanističnih rešitev. Natečaj je edina prava izbira za tiste investitorje, ki želijo kakovost in možnost izbire med več možnostmi. Obstaja več oblik natečajev, ki lahko zadovoljijo specifične pogoje posameznih investicij in investitorjev. Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) že več let uspešno organizira natečaje s področja arhitekture, krajinske arhitekture in urbanizma. Za izvedbo natečajev skrbi izkušena delovna ekipa in drugi usposobljeni in izkušeni strokovnjaki, ki jih ZAPS angažira v skladu z željami in potrebami investitorja – naročnika natečaja.

Za organizacijo javnih natečajev je pristojna poklicna zbornica v skladu s 43. členom Zakona o graditvi objektov in Pravilnikom o javnih natečajih. Pravila, ki urejajo natečaje, so navedena tudi v Zakonu o javnem naročanju v tretjem poglavju od 96. člena dalje.

Naročnike in investitorje vabimo, da se pred odločitvijo o nameravani gradnji ali ureditvi odprtih prostorov, obrnejo na Zbornico. Zbornica bo svetovala način pridobitve najprimernejše rešitve ter način priprave in vsebino dobre projektne naloge. Naročnik javnega natečaja izdela natečajno nalogo v skladu z Navodili za pripravo natečajnih gradiv, ki jo priloži k pozivu k oddaji ponudbe in ga izpolnjenega pošlje na ZAPS.
Izvedba javnega natečaja hkrati pomeni izvedbo javnega naročila skladno z Zakonom o javnem naročanju. Prvonagrajeni avtorji so usposobljeni za projektiranje in jim pripada podpis pogodbe za nadaljnje projektiranje.

Uspešno izvedene natečaje si lahko ogledate v rubriki ZAKLJUČENI NATEČAJI.


Kontaktna oseba: 
Barbara Pungerčar 

GSM 041 751 461
Tel:+386 (0)1 24 20 672 
Fax:+386 (0)1 24 20 680 
E-naslov: barbara.pungercar@zaps.si