Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

Strokovna pomoč

Strokovna pomoč prinaša vpogled v PREDPISE, urejene po področjih, ki se navezujejo tudi na teme strokovnih izpitov. Nova zakonodaja ter vprašanja in odgovori, vezani nanjo so objavljeni v posebni rubriki NOVA ZAKONODAJA, pod rubriko STANDARDI pa se nahaja seznam standardov, ki jih člani zbornice potrebujete za svoje delo.

V rubriki POSLOVANJE so zbrane informacije o vrsti poslovanja med člani ZAPS ter primerjave, značilnosti in prednosti posameznih načinov poslovanja.

V rubriki ZAVAROVANJE je novo zavarovanje projektantske odgovornosti, ki ureja kritje za škode, ki jih projektanti potrebujemo, pa niso bile del obstoječih zavarovanj. Projekt sta skupaj izvedli ZAPS in IZS v sodelovanju z dvema zavarovalnicama .

V rubriki RAZMERJA Z NAROČNIKI so na voljo Splošni pogoji ZAPS za sklepanje pogodb, vzorec pogodbe za projektiranje, podrobnejši opis del (dela v zvezi z projektiranjem oz. podrobnejša razlaga del po fazah projekta) in vzorec projektne naloge.

CENA je rubrika s pripomočkoma za definiranje cen storitev Arhigram (ki je na voljo tudi v obliki interaktivnega računalniškega programa) in Urbigram.

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA je zbirka vzorcev za izdelavo posameznih delov projektne dokumentacije, ki vam bodo v pomoč pri projektiranju.

V rubriki POKLICNO USPOSABLJANJE so informacije o rednih predavanjih, katerih cilj je izboljšati splošno raven znanja, sproti posredovati aktualna spoznanja stroke in tako izboljšati kakovost storitev naših članov.

Rubrika TRAJNOSTNA GRADNJA vsebuje prevod nemških Smernic za trajnostno gradnjo.

V rubriki AVTORSKA PRAVICA V ARHITEKTURI boste našli istoimensko knjižico, ki podrobno obravnava avtorskopravna vprašanja s področja arhitekturnega ustvarjanja. 

V rubriki VPRAŠANJA IN ODGOVORI so strokovna vprašanja, ki jih zastavljajo člani in odgovori nanje, urejeni po predpisih in temah.

KLUBI so namenjeni polemičnim razpravam, ki se tičejo dela arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskim načrtovalcev. Namenjeni so članom in njihovim matičnim sekcijam. Vsak član, ki se prijavi v klub, lahko predlaga teme za katere meni, da jih je potrebno obravnavati.