Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

Dodatno strokovno izobraževanje

Namen dodatnega strokovnega izobraževanja (DSI) v okviru ZAPS je bil izboljšati splošno raven znanja, sproti posredovati aktualna spoznanja stroke in tako izboljšati kakovost storitev naših članov. Dolgoročno si želimo oblikovati program rednega izobraževanja, ki bo uravnotežen med kulturnimi, regulacijskimi, tehničnimi, trajnostnimi in poslovnimi vidiki strokovne prakse ter prilagojen posameznim strokam znotraj ZAPS.

Marca 2009 izvedena anketa med člani ZAPS je pokazala, da 77,7 % anketirancev podpira prostovoljno izobraževanje, 21,7 % obvezno izobraževanje, izobraževanju pa nasprotuje le 0,6 % anketirancev.

V letu 2010 je bil program izobraževanja uveden poskusno - kot serija raznolikih predavanj z več povezanimi temami. Združujemo teoretična izhodišča in praktične izkušnje, posamezna predavanja pa želimo zaključiti tudi z razpravo.

Predavanja so potekala v prostorih ZAPS na Vegovi 8 v Ljubljani. Predavanja so bila brezplačna.
Odziv članstva bo osnova za oblikovanje programa v naslednjih letih. Vsaj del izobraževanja želimo v prihodnosti izpeljati tudi po regijah.