Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

strokovna pomoč

 

vodilna mapa

Tekstualni del

Pripravili smo vzorčni primer vodilne mape (VM), z namenom izdelave operativnega navodila, ki brez poseganja v zakonodajo poenoti delo OVP oz. odg. projektantov ter UE. Cilj je izboljšanje komunikacije med OVP oz. odg. projektanti in uradniki na UE in skrajšanje ter poenostavljanje upravnih postopkov na področju gradnje. Vzorčna VM je nastala na podlagi več različnih primerov dobre prakse naših članov in različnih pripomb in mnenj, ki smo jih pridobili.

Vzorec VM je zasnovan kot navodilo, ki vključuje primere vsebine ter opombe. Opombe zelene barve so povzete po Pravilniku o projektni dokumentaciji, modro obarvane so opombe in razlage ter zakonske podlage, ki podrobneje razlagajo vsebino.

Vzorec VM je izdelan za čim več različnih primerov in načinov predstavitve:
- VM za vse faze projektne dokumentacije: IDZ, IDP, PGD, PZI in PID
- VM za vse vrste gradenj: nova gradnja, legalizacija, dozidava, ki ni funkcionalno vezana na osnovni objekt, dozidava, ki je funkcionalno vezana na osnovni objekt, nadzidava, rekonstrukcija dela objekta, rekonstrukcija celotnega objekta, sprememba namembnosti dela objekta, sprememba namembnosti celotnega objekta, odstranitev objekta.
- lokacijski podatki, najpomembnejši del vsebine, ki je glede na odzive UE najslabše predstavljen v vodilnih mapah, je podan v več variantah, ki ohranjajo že uveljavljene pristope opisovanja usklajenosti s prostorskim aktom ter načine predstavljanja grafičnega in tekstualnega dela

Vzorec vodilne mape (.doc, 377KB)


na vrh

Grafični del

 V pripravi.


na vrh
 
Tekstualni del

Grafični del