Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

o nas

 

Mednarodni zvezi arhitektov UIA in ACE

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije je včlanjena v dve mednarodni zvezi arhitektov, UIA in ACE.

UIA

L'Union International des Architectes - Mednarodna zveza arhitektov - je bila ustanovljena v Lousanni 28. junija 1948 z namenom združiti arhitekte sveta ne glede na narodnost, raso, veroizpoved ali arhitekturno doktrino. UIA je federacija nacionalnih strokovnih organizacij.
Od prvotno 27 delegacij, ki so prisostvovale ustanovitvi, je organizacija UIA zrasla v eno najpomembnejših  organizacij, v katero je včlanjenih 124 nacionalnih oz. teritorijalnih stanovskih organizacij in v katero je po vsem svetu skupno včlanjenih preko 1.300.000 arhitektov. v tem obdobju je UIA postala pomembna nevladna organizacija, mreža arhitektov, ki sega na vse kontinente sveta.

Na uradni spletni strani organizacije so objavljeni tudi mednarodni natečaji, ki so razpisani v skladu z direktivami UIA.

Novice o dejavnostih UIA lahko preberete tukaj.

 

ACE

The Architects' Council of Europe (ACE) - Svet arhitektov Evrope - je organizacija, ki zastopa arhitekturni poklic znotraj Evrope. Sedež organizacije je v Bruslju.

Naraščajoče članstvo obegajo organizacije članic, ki s svojimi nacionalnimi predstavniki zastopajo regulativna in stanovska telesa članic Evropske Unije, pridruženih članic, Švice in Norveške. Preko njih, ACE združuje preko 480.000 arhitektov Evrope. Poslanstvo ACE pa je zasledovati rauvoj na evropski ravni ter vplivati na tiste segmente evropske politike in zakonodaje, ki se tiče arhitekturne prakse ter splošna kvaliteta in trajnostni razvoj grajenega okolja.

Uradna spletna stran organizacije

Novice o dejavnostih ACE lahko preberete tukaj